Cei 12 jucatori convocati de Victor Piturca sunt: Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu (Ajax Amsterdam), Cristian Sapunaru (FC Porto), Gabriel Tamas (Auxerre), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Nicolae Dica (Catania), Florentin Petre (Terek Groznai), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart) si Daniel Niculae (Auxerre).

Site-ul FRF mai anunta ca exista posibilitatea ca pana in ziua reunirii, care va avea loc pe 18 august, la ora 12:00, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, sa se renunte la unul dintre jucatorii convocati, in functie de forma lor sportiva, de starea de sanatate si de statutul pe care il vor avea la cluburi.

Numele jucatorilor din Liga I care vor fi convocati pentru amicalul cu Letonia vor fi anuntati pe data de 17 august, dupa disputarea meciurilor din cadrul etapei a 4-a.

Selectionerul Victor Piturca va sustine inaintea reunirii loturului, de la ora 11:30, o conferinta de presa, la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia. In cursul aceleiasi zile, de la ora 18:30, va avea loc un antrenament, in timp ce ultima sedinta de pregatire dinaintea partide va avea loc pe data de 19 august, de la ora 11:00.

Altfel, antrenorul selectionatei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, i-a convocat pe Stefan Radu (Lazio), Lazlo Sepsi (Benfica) si Claudiu Keseru (FC Nantes) pentru meciul cu Tara Galilor, programat la Wrexham, pe 20 august, de la ora 20:00, in cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2009. Jucatorii din campionatul intern convocati pentru acest meci vor fi anuntati in cursul saptamanii care se va incheia cu reunirea lotului, pe data de 16 august, la ora 20:00, la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia.