"Intr-un fel am creat nota 10 si imi pare rau ca nu mai este. Nu sunt foarte fericita ca nu se mai acorda. Nota 10 apartine gimnasticii, toata lume identifica aceasta nota cu gimnastica. Este ca si cum am fi renuntat la propriul brand", a explicat Nadia Comaneci.

Fosta mare gimnasta a explicat si de ce era mult mai bun fostul sistem de notare: "Trebuia mentinuta nota 10, pentru ca in momentul in care o gimnasta obtine nota 9,75 stii exact ce inseamna aceasta nota avand in vedere nota perfecta. Fanii acestui sport vor sa vada perfectiunea, dar cei care vin din urma nu o vor vedea niciodata".

Nadia Comaneci s-a nascut 1961 la Onesti, iar de la varsta de sase ani a fost descoperita de antrenorul Bela Karoly, care a chemat-o la sala de gimnastica. La varsta de 14 ani, Nadia a primit nota 10 la JO de la Montreal din 1976. Gimnasta a castigat cinci medalii olimpice de aur si este considerata una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.Primul 10 din istoria gimnasticii