Sport 4 August 2008 13:02
In urma sondajului de opinie “Disciplina creste campioni” realizat acum cateva zile pe situl Blogurile Tempo, canotajul se situeaza pe locul 2 in topul celor mai disciplinate sporturi.
Aceasta inseamna ca 15% dintre votanti au inteles deja mecanismul din spatele acestui sport extraordinar, dupa cum arata rezultatele. Dar cati dintre voi stiu ca:

* De-a lungul anilor, canotajul romanesc a obtinut un total de 325 de medalii, dintre care 35 la Jocurile Olimpice? 10 dintre medaliile olimpice au fost de aur.

* In anul 2000, Elisabeta Lipa a fost declarata cea mai buna canotoare a tuturor timpurilor de catre Federatia Internationala de Canotaj? Ea a participat la 6 olimpiade, unde a obtinut 5 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz.

* Anul trecut, 4 canotoare romance au fost nominalizate in topul celor mai bune sportive ale ultimilor ani? Ele sunt Georgeta Damian-Andrunache, Doina Ignat, Viorica Susanu si Elena Georgescu-Nedelcu, componente ale echipajului de 8+1, campion olimpic si vicecampion mondial la competitia de la Munchen.

* In echipa de canotaj participanta la Jocurile Olimpice de la Beijing avem 3 mamici: Constanta Burcica, Georgiana Andrunache si Doina Ignat ?

* Canotoarele romance parcurg zilnic la antrenamente intre 30 si 60 km pe apa, atingand la o viteza de aprox. 21 km/h pe pista de concurs?

* In timpul concursului sportivele nu au voie sa consume carne?

* O singura vasla cantareste 3,7 kg, iar barca de 8+1 ajunge la 27,28 kg?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.