Sport 1 August 2008 12:17
Mijlocasul lui Newcastle United, Joey Barton, a fost suspendat 10 etape de catre Federatia Engleza de Fotbal (FA), care l-a pedepsit astfel pentru bataia pe care i-a administrat-o, in 2007, fostului sau coechipier de la Manchester City, Ousmane Dabo, informeaza NewsIn.

Jucatorul englez ar putea primi si o amenda de 75.000 de lire sterline pentru fapta pe care savarsit-o in urma cu un an.

Joey Barton (25 de ani) a parasit luni penitenciarul Strangeways din Manchester, acolo unde a petrecut 74 de zile din cele 6 luni primite ca pedeapsa in urma agresarii unui adolescent, in luna decembrie a anului 2007. Managerul lui Newcastle United, Kevin Keegan, a decis sa-l reprimeasca pe Barton la antrenamente, dupa ce acesta si-a ispasit pedeapsa.

Pedepse asemanatoare au mai primit si Paolo Di Canio, care in 1998, pe vremea cand juca la West Ham, a fost suspendat 11 etape din cauza faptului ca l-a agresat pe arbitrul Paul Alcock.

De asemenea, Eric Cantona, fostul jucator al lui Manchester United, a primit interdictie de a mai juca fotbal timp de 9 luni, dupa ce, in 1995, a batut un suporter al formatiei Crystal Palace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.