Repetabila povara: oltenii si brasovenii se infrunta asta-seara in derby-ul retrogradarii

Acum cinci ani, meciul Universitatea Craiova-FC Brasov a fost o batalie capitala pentru ambele formatii, disperate sa scape de retrogradare. "Stiinta" si "Steagul" aveau, pina la urma, sa se salveze amindoua, dupa un final dramatic de campionat. Anii au trecut, dar actualul sezon consemneaza o situatie aproape identica.

In 2000, cind a avut loc disputa de pe "Ion Oblemenco", Craiova a invins cu 1-0, printr-un autogol al brasoveanului Bodea. Arena din Banie a fost plina pina la refuz, 30.000 de suporteri fiind trup si suflet alaturi de "alb-albastri". E de asteptat ca stadionul sa se umple si astazi.

Bordeanu, in ghips

Pentru partida de asta-seara, antrenorul oltenilor, Marian Bondrea, nu poate apela la serviciile fundasului stinga Valeriu Bordeanu, care acuza o accidentare in urma disputei de simbata, cu FCM Bacau. Bordeanu are glezna umflata, diagnosticul fiind fisura de maleola. "Este o pierdere mare pentru Universitatea, mai ales ca incepuse sa joace din ce in ce mai bine. Am probleme pe flancul sting, pentru ca Marius Iordache nu rezista la efort dupa problemele pe care le-a avut asta-iarna, cind a pierdut perioada de pregatire, iar Laurentiu Preda e suspendat", a comentat Bondrea. Dupa controlul efectuat ieri, lui Bordeanu i-a fost pus piciorul in ghips. Ex-stelistul nu va mai juca deloc in acest retur.

Dinel, om sucit

Deja nu mai mira pe nimeni hotaririle contradictorii pe care le ia Dinel Staicu, acest Canuta om sucit al fotbalului romanesc. Dupa partida de la Bacau, fostul militian a anuntat ca va mai da prime doar daca se va indeplini obiectivul (salvarea de la retrogradare). Luni seara, Dinel se razgindise! "A promis ca ne va da 15.000 de euro in caz de succes, desi ne anuntase ca nu va mai plati decit daca raminem in "A". Am discutat cu el si a revenit la sentimente mai bune, dar am stabilit prima doar pentru acest meci. Urmam politica pasilor marunti. Totusi, ne-a anuntat ca totul depinde si de rezultatele celorlalte formatii din subsolul clasamentului", a comentat ieri un oficial al Stiintei.

Doi pe un bilet

La meciul din aceasta seara, oficialii Universitatii au stabilit ca pretul unui bilet va fi de 50.000 de lei, cu specificatia ca, pe baza unui tichet, pot intra doua persoane. Banii incasati vor fi donati sinistratilor din Banat. Cum partida este transmisa in direct de Telesport, post de televiziune care nu se prinde in Banie, iar meciul este unul decisiv pentru "Stiinta", oficialii craioveni spera ca stadionul "Ion Oblemenco" va fi luat cu asalt de fani.

Vor sase victorii in sapte meciuri!

Ferencz Bajko, antrenorul formatiei FC Brasov, "lanterna" Diviziei A, a explicat ieri care sint sansele "stegarilor" de a se salva de la retrogradare. "Trebuie sa batem in sase din cele sapte meciuri pe care le mai avem de sustinut. Mergem sa cistigam la Craiova, fiindca rezultatele de egalitate nu ne mai ajuta de mult. Vom juca pe contraatac, pentru ca avem trei vitezisti: Surdu, Arman Karamian si Manole", a declarat Bajko. Ardelenii vor incasa cite 2.000 de dolari in cazul unei victorii la Craiova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.