Noua "Poli" vine in "Groapa" cu scopul declarat de a invinge pe Dinamo, dusman traditional pentru gruparea din Banat

Timisoara vine in Bucuresti sa castige meciul cu Dinamo. Acesta este obiectivul lui "Poli" pentru meciul din aceasta seara, din "Groapa", contra dusmanului traditional. Il cer jucatorii, il cere si publicul de pe Bega. O rivalitate inceputa in anii comunismului, soldata la un moment dat cu retrogradrea la comanda a banatenilor, a continuat si dupa Revolutie, ajungand acum la apogeu. Daca vechea "Poli" a reusit sa tina piept, din cand in cand, lui Dinamo, noua "Poli" (cea adusa de Dobos de la Bucuresti) a pierdut toate cele cinci meciuri disputate contra "cainilor rosii".

De data aceasta insa, Timisoara vine in Capitala pe cai mari, banii noilor patroni si fotbalistii adusi de Olaroiu facand din "Poli" echipa cu cele mai multe puncte castigate in retur. In plus, patru ex-dinamovisti, Contra (foto dreapta), V. Moldovan, Batranu si Naidin joaca acum pentru gruparea din Banat. Nici unul dintre ei insa nu are timp de amintiri.

Ieri, la sosirea timisorenilor in Bucuresti, Contra a declarat ca a petrecut o perioada extraordinara cat a fost la Dinamo, insa nu a castigat nici un trofeu cu aceasta echipa. "Dupa ce am plecat eu, au castigat titluri si cupe. Probabil ca eu am fost cu ghinionul. Am inteles de la Mihalcea ca la ultimele meciuri au fost doar cateva sute de suporteri in tribune. Dinspre Timisoara se pregateste o debarcare masiva la acest meci", a precizat Contra.

Viorel Moldovan a declarat ca il leaga amintiri foarte frumoase de gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. "Nu stiu cum va reactiona publicul, dar ei isi fluiera propriii fotbalisti, daramite pe mine, care vin ca adversar", a spus Moldovan. La randul sau, Florin Batranu a precizat ca fanii dinamovisti trebuie sa aprecieze ca a jucat peste 100 de meciuri pentru echipa "alb-rosie". In schimb, antrenorul Cosmin Olaroiu a comentat zvonurile conform carora este dorit de conducerea FC Steaua pentru a-l inlocui din vara pe Walter Zenga. "Sunt antrenorul lui "Poli"si raman la Timisoara".

Dinamovistii nu se tem insa de ofensiva alb-violeta a Banatului. "Nu ne este frica de nici un adversar. Din pacate, ultimele rezultate ne-au indepartat de primul loc si acest lucru ne doare. Sper sa castigam meciul cu Timisoara si apoi sa asteptam ca adversarele noastre, Steaua si Rapid, sa se incurce.

Credem inca in titlu", a spus Fl. Petre, capitanul lui Dinamo. "Cainii rosii" au fost pedepsiti de Andone dupa egalul de la Brasov si s-au antrenat chiar si in ziua de Paste. "Asta este. Suntem profesionisti si respectam ceea ce spune antrenorul. Daca este bine pentru echipa, atunci acceptam orice. Sper sa ne prinda bine si pentru meciul cu Timisoara", a spus Mihalcea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.