Cluburile au depus la FRF dosare din care rezulta ca nu au restante financiare, dar au fost deconspirate de ultima actualizare a listei datornicilor efectuate de Ministerul Finantelor. Gruparile prinse in ofsaid vor fi executate silit.

Obligata de forurile internationale sa excluda din competitiile interne echipele cu datorii, conducerea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a solicitat cluburilor depunerea unor dosare din care sa rezulte, pe linga inexistenta restantelor financiare si indeplinirea unor criterii administrative, de personal sau infrastructura. Procesul s-a incheiat in luna aprilie, verdictul urmind a fi dat pe 31 mai, in urma unei analize facute de experti angajati ai FRF. Intre timp, Ministerul Finantelor le-a dat peste cap calculele, dezvaluind, la ultima actualizare a listei datornicilor, ca fotbalul, desi cuantumul restantelor a fost redus, continua sa fie unul dintre marii debitori la bugetul de stat.

Farul a intrat la apa

Surpriza actualei editii de Divizia A, totodata finalista a Cupei Romaniei, Farul Constanta, are restante la bugetul de stat de aproape 700 de milioane de lei. Colege de suferinta din primul esalon sint societatea care administreaza Universitatea Craiova, cu peste 28 de miliarde de lei, si FC National, cu 7,4 miliarde de lei. La asigurarile de somaj, Otelul Galati are o restanta de 4 miliarde de lei, dar datoria de peste 80 de miliarde de lei de la bugetul de stat a disparut dupa ce echipa s-a transformat in societate pe actiuni, fiind preluata de holdingul Mittal. La toate acestea, se adauga datorii substantiale la bugetul asigurarilor de somaj si al asigurarilor de sanatate, ANAF declansind procedura de executare silita.
Dezastrul continua in esaloanele inferioare

Lista cluburilor din esaloanele inferioare este mult mai bogata, dar doar primele cinci grupari din cele trei serii ale Diviziei B au fost obligate sa isi depuna dosare de bonitate la FRF. Totusi, cluburi cu traditie, ca Petrolul Ploiesti, Universitatea Cluj sau Politehnica Timisoara se afla cu portarei la usa, dupa ce Ministerul Finantelor Publice a declansat proceduri de executare silita.

In aceasta situatie mai sint Extensiv Craiova, Dunarea Galati, Drobeta Turnu Severin, AFC Botosani sau Corvinul Hunedoara, ultima exclusa deja din campionat si declarata falimentara. "Pentru mine este imbucurator faptul ca numarul cluburilor de fotbal s-a redus simtitor de pe lista datornicilor, ceea ce inseamna ca si noi ne-am facut treaba. Nu stiu exact care este situatia dosarelor, expertii sint cei care le analizeaza, iar verdictul se va da pe 31 mai. In ceea ce priveste faptul ca mai apar anumite grupari, din cite stiu eu exista procese pe rol, astfel ca ele vor fi luate in calcul doar dupa o sentinta definitiva si irevocabila", ne-a declarat ieri Viorel Duru, director de licentiere in cadrul FRF.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.