Arbitrul slovac Lubos Michel va conduce la centru meciul Liverpool-Chelsea, care se va disputa azi, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor, pe stadionul Anfield Road, urmand a "anunta", la final, prima finalista a competitiei care isi va desfasura ultimul act la Istanbul. In meciul tur, disputat in urma cu o saptamana pe stadionul Stamford Bridge, cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 0-0. Partida Liverpool-Chelsea va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de Pro TV.

Daca invinge in Liga, Liverpool continua

Presedintele UEFA, Lennart Johansson, a sugerat ca formatia Liverpool ar putea participa la urmatoarea editie a Ligii Campionilor daca va castiga aceasta competitie in acest sezon, chiar daca nu va termina campionatul Angliei pe una dintre primele patru pozitii, informeaza AFP. Dintre echipele din Anglia pot participa in Liga Campionilor cel mult patru, iar Liverpool ocupa in prezent pozitia a cincea in clasament, cu trei puncte mai putin si un meci in plus fata de Everton (locul patru). UEFA a afirmat, anterior, ca regulile sale sunt clare si ca nu se poate vorbi despre participarea a inca unei echipe engleze in L.C.

"Este un caz dificil, dar aceasta nu inseamna ca nu poate fi discutat. Punctul de vedere al echipei Liverpool este binevenit. Ei ar putea sa faca o propunere, iar noi o vom analiza si vom da rapid un raspuns. Poarta este deschisa intotdeauna. Daca exista posibilitatea de a se face o exceptie pentru castigatoarea Ligii Campionilor, atunci s-ar putea crea un loc suplimentar. Ar fi insa nedrept ca echipa Everton, care a jucat tot sezonul si este aproape calificata deoarece ocupa locul patru in clasament, sa fie exclusa", a declarat Johansson pentru BBC .
In anul 2000, Real Madrid a terminat campionatul Spaniei pe pozitia a cincea, dar Federatia Spaniola de Fotbal a decis ca formatia madrilena sa poata participa in Liga Campionilor in detrimentul echipei Real Zaragoza, care se clasase pe locul patru, deoarece castigase aceasta competitie (in finala a intalnit Valencia, scor 3-0).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.