Presa din Anglia sustine ca englezii sunt dispusi sa plateasca lui FC Barcelona in schimbul lui Henry suma de 19 milioane de euro.

Publicatiile britanice au scris in mai multe randuri ca Sir Alex Ferguson isi doreste sa aduca pe Old Trafford un atacant central, principalul vizat fiind varful lui Tottenham, Dimitar Berbatov, insa oficialii londonezilor nu sunt de acord cu cedarea bulgarului la o echipa rivala.

In prezent, campioana Europei are in lot doar doi fotbalisti de acest profil, Wayne Rooney si Louis Saha, acesta din urma fiind mai mult accidentat in ultimul an.

Henry (31 de ani) a trecut, in 2007, de la Arsenal Londra la FC Barcelona pentru 26 de milioane de euro. El a marcat 19 goluri in primul sau sezon la gruparea spaniola, desi fostul antrenor Frank Rijkaard l-a folosit mai mult pe flancul stang al ofensivei.

Noul tehnician al catalanilor, Josep Guardiola, a afirmat, in urma cu o saptamana, ca are mare incredere in atacantul francez, din partea caruia asteapta evolutii foarte bune in stagiunea viitoare.