Sport 29 Iulie 2008 00:17
In 1990, atacantul englez Justin Fashanu facea o dezvaluire care soca lumea fotbalului: 'Sunt homosexual'. Fashanu s-a sinucis opt ani mai tarziu, dar ramane si astazi singurul jucator mai cunoscut care a admis ca este 'altfel' intr-un sport extrem de conservator
'The Sun' a dat lovitura pe 22 octombrie 1990. 'Un fotbalist de un milion de lire sterline spune: sunt homosexual!', a fost titlul care a socat lumea fotbalului. Justin Fashanu, atacantul de 29 de ani al lui Leyton Orient si primul jucator de culoare transferat pentru un milion de lire sterline, indraznise ceea ce nimeni nu avusese curajul pana atunci: sa marturiseasca public ca este 'pe invers' intr-un sport pe care multi il considerau domeniul exclusiv 'al barbatilor adevarati'. Confesiunea avea sa-l coste mai scump decat ar fi crezut.

Fashanu n-a rezistat sicanelor care au urmat. Cluburile i-au oferit doar contracte pe perioade scurte, iar fanii il jigneau permanent.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.