Rica Neaga va sarbatori primul Paste departe de casa

Rica Neaga, fostul atacant al Stelei, va petrece pentru prima data Pastele departe de tara. Transferat in februarie la echipa Chunnam Dragons, din Coreea de Sud, pe fotbalistul in virsta de 25 de ani il va prinde Invierea Domnului pe teren, formatia lui avind meci in deplasare, cu FC Seul. In Coreea de Sud, religia predominanta este budismul, iar crestinii aflati acolo sint catolici.

Cum o sa sarbatoresti Pastele?
O sa ma aflu pe gazon. Joc. Avem meci cu FC Seul.

O friptura de miel, un ou rosu?
Nu stiu daca o sa gasesc miel. Joi a venit fratele meu la mine. Cu el o sa sarbatoresc. O sa gatim impreuna (ride). Am si vopsea de oua. O sa le vopsesc singur. Biserica ortodoxa nu exista aici. O sa-i sun pe toti cei dragi. Asta e viata de sportiv, mai "sari" peste cite o sarbatoare.

Cum te-ai acomodat la Chunnam Dragons?
Perfect. Am dat deja citeva goluri. Toata lumea ma apreciaza. Iau banii la timp, n-am probleme. Conform contractului, trebuie sa primesc o transa de bani pe data de 20 a fiecarei luni. Cind 20 a picat simbata, am luat banii de vineri. Sint foarte corecti si punctuali.

Ai primit vreodata banii in punga, ca la Steaua?
(Ride). Nu, aici ii primesc doar in cont.

Navigator pe Internet

E mai puternic campionatul sud-coreean decit Divizia A?
Se joaca in forta. Coreenii sint foarte iuti si sint in stare sa alerge si in vestiar, dupa meci. Sint prezenti insa multi brazilieni, care mai aduc un pic de tehnica.

Antrenorul e dur? Aliuta nu s-a acomodat...
Da, Aliuta n-a reusit sa se integreze. Ce sa zic despre antrenor? Dupa un meci, l-a pus pe un coreean care luase cartonas rosu sa stea in cap, linga banca de rezerve!

Cum iti petreci timpul liber? Tot prin discoteci?
Nu prea am timp liber. Cind prind cite o fereastra in program, prefer sa merg prin orasele mari din Coreea. Am fost in capitala, la Seul. E impresionant. 14 milioane de locuitori... Orasul Chunnam este foarte mic si ma plictisesc. Seamana cu Sinaia, pentru ca e situat intr-o zona muntoasa.

Ai urmarit jocurile Stelei?
Nu prind nici un post de televiziune din Romania, dar urmaresc rezultatele si comentariile meciurilor pe Internet. Din pacate, mi s-a stricat laptop-ul si il iau abia peste citeva zile de la reparat. Sper ca Steaua sa cistige campionatul. Poate se va gindi cineva sa-mi pastreze si mie un tricou de campion. Dupa ce pleci, te uita toata lumea...

Ai mai discutat cu fostii coechipieri?
Mai mereu vorbesc cu Paraschiv, cu Petre Marin, cu Ghionea. Sint cei mai buni prieteni pe care ii am la Steaua.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.