Un reportaj privind un presupus caz de dopaj din fotbalul italian, avandu-l ca principal protagonist pe fotbalistul Fabio Cannavaro, a fost difuzat de postul de televiziune RAI Due, joi seara, la putin timp dupa transmiterea meciului FC Parma - TSKA Moscova, din semifinalele Cupei UEFA. Filmul, de aproximativ sase minute, a fost realizat pe 11 mai 1999, inaintea finalei Cupei UEFA dintre FC Parma si Olympique Marseille, scor 3-0, si a fost transmis in cadrul emisiunii "Punct si de la capat", realizata de Giovanni Masotti.

In cadrul acestui reportaj se poate vedea clar cum lui Fabio Cannavaro, care evolua atunci la FC Parma, in prezent legitimat la Juventus Torino, ii este injectat intravenos Neoton, produs tonicardiac neinscris pe lista substantelor dopante, dar extrem de putin utilizat fara acceptul medicilor. "Nu este un produs foarte cautat si, oricum, pentru a-l achizitiona, este nevoie de o reteta medicala", a declarat medicul Gabriella Carrera de la Spitalul Fatebenefratelli din Milano, in timpul emisiunii.

Avocatul jucatorului, Paolo Trofino, prezent in studioul emisiunii, a declarat ca "acest reportaj este, poate, impresionant, insa Neoton este un produs legal, deoarece nu este decat un intaritor, un regenerator al unor muschi". Avocatul gruparii Juventus Torino, Luigi Chiappero, a precizat ca produsul injectat nu figureaza pe lista substantelor interzise prin legea 376 si decretul ministerial din 2002. "Mi se pare ca acest lucru s-a intamplat in urma cu prea mult timp, pentru a fi pedepsit", a declarat procurorul Parchetului din Torino, Raffaelle Guariniello.

Potrivit agentiei ANSA, in cursul zilei de joi, Cannavaro, identificat de imaginile televizate, i-a trimis o notificare lui Masotti, pentru a impiedica transmiterea reportajului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.