Majoritatea romanilor petrec Sarbatorile Pascale impreuna cu familia printre oua rosii, pahare de vin si cozonaci. Pentru unii sportivi insa Pastele coincide cu intreceri de la care nu pot lipsi. Fie ca este vorba de meciuri de fotbal, de Campionate Mondiale sau de alte concursuri importante, ei vor ciocni ouale rosii raspanditi pe toate meridianele.

Andreea Raducan va vopsi pentru prima data oua

Fosta mare gimnasta Andreea Raducan isi va petrece Sarbatorile Pascale in Barlad, alaturi de parintii, Gheorghe si Simina, si de fratele ei, Sorin. Andreea a plecat de ieri spre casa parinteasca pentru a o ajuta pe mama ei prin bucatarie. "Nu am vopsit niciodata oua rosii, nu am facut nici cozonaci. O sa incerc acum, sa vedem ce iese", a marturisit ea. Despre Sarbatorile de Pasti petrecute la Deva isi aduce aminte ca "intotdeauna erau inainte de concursuri importante si de aceea portiile de oua si de cozonaci erau reduse". "De la Iepuras vreau sanatate si ceva mai multa minte. Daca am astea, mai departe am eu grija sa-mi indeplinesc toate dorintele", a mai spus Andreea.

Camelia Potec concureaza in Brazilia

Campioana olimpica de la Atena in proba de 200 m liber, inotatoarea Camelia Potec, va petrece pentru prima data Sarbatorile de Pasti departe de familie. "Mie imi place cel mai mult sa fiu alaturi de ai mei in astfel de momente. Ma simt bine in fiecare an, cand ne adunam cu totii in jurul mesei. Anul acesta voi fi pentru prima data departe de ei, pentru ca voi participa la un concurs in Brazilia", a declarat Camelia. Inotatoarea a plecat ieri din tara, dar nu singura, ci impreuna cu o alta persoana draga ei, antrenoarea Doina Sava. "Ne-am luat la noi si oua, si cozonaci. De miel nu-mi fac griji, pentru ca nu-mi place", a marturisit ea. Lui Potec ii place foarte mult sa vopseasca oua, dar "prin metode traditionale: cu oul pus in ciorap si culoarea obtinuta din foi de ceapa". Credincioasa din fire, ea va incerca sa gaseasca o Biserica ortodoxa prin zona in Noaptea de Inviere, dar doar daca va fi intr-o zona sigura.

Jucatorii de tenis petrec Pastele langa Zidul Chinezesc

Delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Mondiale de la Shanghai va fi in plin concurs de Pasti. Cei mai ghinionisti par a fi baietii. Astfel, daca Otilia Badescu si Mihaela Steff vor juca luni primele meciuri, Adrian Crisan, Andrei Filimon, Constantin Cioti si Vasile Florea vor concura chiar maine. Mai mult, Filimon si Cioti vor juca chiar doua partide duminica, atat la simplu, cat si la dublu, in timp ce Crisan si Florea vor participa in ziua de Pasti doar la dublu.

Gimnastele si floretistele au etapa de Cupa Mondiala

Catalina Ponor si Dana Sofronie participa in acest week-end la Cupa Mondiala de la Gent, in Belgia. Astazi, ele vor participa la calificarile probelor pe aparate, iar daca vor accede in finale, vor concura si maine. In aceeasi situatie se afla si floretistele clubului Steaua, care sunt prezente la Cupa Mondiala de la Gdansk, in Polonia. Roxana Scarlat, Cristina Stahl si Cristina Ghita vor fi pe plansa de concurs atat astazi, cat si maine.

Fotbal in Noaptea de Inviere

Divizia A programeaza etapa a 23-a astazi, in ajunul Pastelui. Desi majoritatea meciurilor se disputa in jurul pranzului sau dupa-amiaza, partida dintre Politehnica Timisoara si Apulum Alba Iulia incepe la ora 20.30. Cu alte cuvinte, fotbalistii celor doua echipe vor juca pana in Noaptea de Inviere. Mai mult, cum miercuri este programata o noua etapa, fotbalistii nu vor avea practic vacanta de Paste. Chiar daca este invatat cu programul incarcat din campionatele straine, "vedeta" timisorenilor, Cosmin Contra, nu isi aduce aminte sa fi jucat fotbal in Noaptea de Inviere.

"Cred ca este o ora destul de tarzie. Toata lumea vrea sa fie la slujba de Inviere, dar noi trebuie sa jucam fotbal. Asta este viata noastra, a sportivilor profesionisti. Suntem supusi sacrificiilor. Ganditi-va si la cei de la Apulum care se intorc la Alba-Iulia si isi vor petrece noapte de Inviere in autocar. Pentru mine este foarte important sa pot petrece Pastele in familie. Inainte, cand eram in tara, obisnuiam sa merg de fiecare data la slujba de Inviere. Acum e posibil, daca jucam prost sambata, sa facem antrenament si in ziua de Paste pentru ca urmeaza etapa intermediara de miercuri. Sa speram ca o sa iesim bine dupa meciul cu Apulum, ca sa avem ziua de duminica libera", a spus Contra care si-ar dori ca Iepurasul sa-i aduca drept cadou un contract in Italia. "Pana si in campionatul italian se devansa etapa pentru a avea seara si ziua de Paste libere. M-am simtit foarte bine la AC Milan si mi-as dori sa joc iarasi in Italia, dar deocamdata nu am nici o oferta si am contract cu Poli pana in vara", a spus internationalul roman.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.