Sport 24 Iulie 2008 23:02
Circuitul amenajat in jurul Palatului Parlamentului pentru competitia internationala FIA GT poate gazdui atat World Touring Cars Championship (WTCC), cat si Formula 1, dar numai dupa modificari si investitii majore
Directorul responsabil pentru circuite al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Tony Iddon, aflat in Romania pentru a inspecta traseul din jurul Palatului Parlamentului, a declarat: „Sunt multe tari din lume care spera la un circuit de Formula 1. El poate sa si existe, dar introducerea lui in calendar tine, pana la urma, de decizia consiliului si de a lui Bernie Ecclestone, seful Formula 1”. Tony Iddon a explicat ca circuitul din Bucuresti ar putea gazdui fara probleme WTCC deoarece standardele sunt aceleasi ca pentru FIA GT.

„Pentru ca acest circuit sa poata indeplini standardele Formula 1 trebuie investiti foarte multi bani. Si nu e vorba numai de pista si de spatii de siguranta, ci si de suprafatele necesare pentru publicul foarte numeros al Formula 1, pentru paddock-uri si echipe. De asemenea, este nevoie de asa-numitele zone de ospitalitate. (...) Nu spun ca circuitul din Bucuresti nu ar putea gazdui niciodata Formula 1, insa modificarile necesare sunt semnificative”, a precizat Iddon. Potrivit acestuia, investitia intr-un circuit construit de la zero este foarte mare, iar competitia dintre statele care vor un circuit de F1 este acerba. „Este vorba de ratiuni economice. Pentru a construi un circuit e nevoie de cateva miliarde de euro. Pe de alta parte, amenajarea unui circuit existent si aducerea lui la standardele F1 ar costa circa 350 milioane de euro”, a spus oficialul FIA. Dupa cum se stie, in perioada 22-24 august, circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului va gazdui campionatele FIA GT si Formula 3 Marea Britanie, precum si Cupa Dacia Logan, reunite in cadrul evenimentului Bucharest City Challenge.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.