Sport 24 Iulie 2008 12:10
Fostul international portughez Joao Vieira Pinto si-a anuntat retragerea din activitate, dupa exact 20 de ani petrecuti in fotbalul profesionist, informeaza publicatia O Jogo, potrivit NewsIn.

"Voi implini curand 37 de ani si am decis ca a venit vremea sa imi inchei cariera. Intotdeauna am spus ca atunci cand imi va fi greu sa ma trezesc dimineata si sa merg la antrenamente, voi spune stop", a declarat jucatorul lusitan, care a mai adaugat: "Vreau sa le multumesc tuturor celor alaturi de care am jucat, precum si antrenorilor pe care i-am avut, iar, in cele din urma, doresc sa multumesc fotbalului pentru ceea ce mi-a oferit".

Joao Pinto are in palmares doua titluri mondiale de juniori cu nationala Under-20 a Portugaliei, doua campionate ale Portugaliei, cu Benfica, in sezonul 1993/1994, si cu Sporting, in 2000/2001, pe vremea cand era pregatit de tehnicianul roman Ladislau Boloni.

Acesta a mai evolaut de-a lungul carierei sale la Boavista si Sporting Braga, echipa de la care s-a retras in aceasta vara. Fostul atacant a imbracat de 81 de ori tricoul primei reprezentative, pentru care a marcat 23 de goluri si alaturi de care a participat la doua editii ale Campionatului European, 1996 si 2000, si la Cupa Mondiala din 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.