In urma plecarilor lui Radu Naum, Vlad Enachescu, Bogdan Cosmescu, Anda Banu, Alexandru Sabau si a altor reporteri de la departamentul Sport, Televiziunea Romana va organiza un casting pentru prezentatori de programe sportive. La casting sunt asteptati sa se inscrie tineri, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani.

Radu Naum era redactor-sef al Redactiei Stiri Sportive, Bogdan Cosmescu - comentator sportivi, Vlad Enachescu - redactor-sef al Redactiei Emisiuni si Transmisiuni din cadrul Departamentului Sport, iar Anda Banu si Alexandru Sabau - reporteri.

Departamentul Sport al TVR face parte din Directia Emisiuni Informative si Sport si este alcatuit din Serviciul Productie - Documentare - Secretariat, Redactia Emisiuni si Transmisiuni Sportive si Redactia Stiri Sportive.

Plecarile din cadrul redactiei sport afecteaza cu atat mai mult postul public cu cat Televiziunea Romana detine drepturile de televizare a numeroase evenimente sportive importante la nivel european si mondial.

Dintre acestea, numai in acest an vor avea loc urmatoarele competitii sportive, pe care televiziunea publica le va transmite in direct: Jocurile Olimpice de la Beijing, intrecerile din cadrul Formula 1 (sezoanele 2008-2010) si patru meciuri ale echipei nationale de fotbal disputate in deplasare, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010.

De asemenea, TVR mai detine si drepturile de televizare pentru meciurile din Liga Campionilor pentru perioada 2009-2012 (meciurile de marti si miercuri, rezumatele tuturor partidelor, semifinalele si finala), Cupa Confederatiilor 2009, Jocurile Olimpice de Iarna 2010 din Canada (Vancouver), Campionatul Mondial de Fotbal 2010 si Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia, Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 din Rusia (Soci) si altele.