Sport 22 Iulie 2008 15:21
Germania este favorita in cursa pentru desemnarea uneia dintre gazdele Campionatului European din 2012, in locul Ucrainei, in timp ce Polonia isi va pastra statutul de tara organizatoare, potrivit editiei online de luni a Daily Telegraph.

Inspectorii forului european au vizitat Ucraina acum doua saptamani si pregatesc un raport in legatura ca modul in care se fac pregatirile, iar acesta va fi prezentat inainte de sedinta Comitetului Executiv din luna septembrie. Sursa citata mentioneaza ca UEFA a decis deja ca Ucraina sa nu mai organizeze meciuri din cauza problemelor politice din tara, dar si a intarzierilor la construirea stadioanelor si a infrastructurii.

Reprezentantii UEFA au discutat saptamana trecuta cu cei din partea Federatiei Germane de Fotbal (DFB), iar Germania ar putea gazdui un anumit numar de partide alaturi de Polonia in orase precum Berlin sau Leipzig. Surse din cadrul UEFA au precizat pentru publicatia engleza ca alegerile prezidentiale, care vor avea loc anul viitor in Ucraina, au avut un impact puternic asupra pregatirilor pentru EURO 2012, iar situatia s-a complicat din cauza implicarii mai multor "oligarhi controversati" in comitetul de organizare din cadrul Federatiei de Fotbal din Ucraina, lucru pe care UEFA nu il accepta.

Presedintele Federatiei Ucrainene, Gregori Surkis, are interdictie de a intra in Statele Unite de acum patru ani, cand a fost acuzat de coruptie, iar autoritatile sustin ca actiunile acestuia "au sau au avut un impact serios asupra intereselor nationale ale Statelor Unite", potrivit Ambasadei americane din Kiev.

Vicepresedintele forului ucrainean este Igor Kolomoisky, unul dintre cei mai bogati oameni din tara. El a finantat construirea stadionului lui Dnepr.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.