Sport 22 Iulie 2008 14:10
Atacantul roman Adrian Mutu este pe locul 7 intr-un clasament al celor mai nereusite transferuri realizate de gruparile din Premier League, informeaza NewsIn.

"Starul Romaniei a fost unul dintre primele transferuri realizate sub conducerea lui Roman Abramovici. Erau putine lucruri cunoscute despre Mutu inainte de sosirea sa de la Parma, dar pana a fost dat afara pentru ca a consumat cocaina, fanii 'albastrilor' nu l-au putut uita atat de usor. Cele sase goluri in 27 de meciuri au facut sa curga cateva lacrimi dupa plecarea lui", scrie editia in format electronic a cotidianului The Sun, despre Mutu. Acesta locul 7 in clasamentul celor mai "dezastruoase" investitii. Chelsea a platit pentru achizitionarea lui Adrian Mutu aproximativ 22 de milioane de euro.

Pe primul loc se afla tot un jucator al gruparii londoneze Chelsea, ucraineanul Andrei Sevcenko, pentru care s-au platit peste 40 de milioane de euro. "Sevcenko nu a fost cel mai slab jucator, dar este in varful listei din cauza atmosferei create prin sosirea sa. El este cel mai scump transfer realizat de un club britanic, dar este de nerecunoscut fata de zilele de glorie de la AC Milan. A inscris doar noua goluri in 49 de partide", noteaza publicatia.

Urmatorii jucatori in clasament sunt Albert Luque, transferat de Newcastle, care a reusit un gol in 21 de meciuri, urmat de El Hadji Diouf, transferat de Liverpool, care a inscris de trei ori in 55 de jocuri.

Alte transferuri nereusite sunt cele ale lui Chris Sutton (Chelsea), Serghei Rebrov (Tottenham), Steve Marlet (Fulham), Darren Bent (Tottenham), Djibril Cisse (Liverpool), Jose Reyes (Arsenal).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.