Sport 21 Iulie 2008 05:15
Cu o saptamana inaintea debutului Ligii 1, juvetii olteni au surclasat Jiul intr-o maniera categorica, reamintind de jocul Maximei. Cea mai iubita echipa din provincie da sperante asadar, fanaticilor suporteri olteni pentru noul sezon.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Prosport, directorul sportiv al lui Lyon, Bernard Lacombe, vorbeste despre fotbalul romanesc, trecut si prezent, despre cariera sa internationala, dar si despre cateva dintre eternele controverse din lumea sportului-rege. Inteligent si afabil, fostul component al nationalei "cocosilor" se dovedeste a fi o veritabila enciclopedie in materie. Acesta a declarat ca din numeroasele sale confruntari cu echipele romanesti, cea mai puternica echipa din istoria fotbalului romanesc i s-a parut de departe Craiova Maxima,iar geniul lui Balaci, unic in fotbalul autohton.

Revenind in prezent, Universitatea incepe sambata un nou sezon de Liga 1, incarcata (ca de obicei) de sperantele suporterilor (pe alocuri justificate de jocul din amicale).

Universitatea a castigat la pas si ultima partida de pregatire a verii. Cu o saptamana inaintea debutului editiei 2008-2009, alb-albastrii au venit in fata propriilor suporteri pentru ultima oara in urmatoarele cateva luni.

Adversara Stiintei a fost Jiul Petrosani, oaspetii plecand din Banie cu patru goluri primite, de la Baird, V.Gaman, F. Costea si Gogosoiu.

Napoli a i-a trimis in teren pe Bornescu, Dananae, V. Gaman, Mitchell, Rose, Prepelita, Dilevski, Stoica, Wobay, Baird si Costea, pe parcurs pe teren facandu-si aparitia si Dina, M. Costea, Barbu, Gangioveanu, Barboianu, Busu, Firtulescu, Lung jr., Gogosoiu si Craciun.

Partida a inceput de la 1-0 pentru baietii lui Napoli, care au trecut in avantaj inca din minutul 4, prin Michael Baird. Australianul a avut apoi alte cateva sanse imense de a realiza dubla, insa l-a iertat de fiecare data pe Zdranca.

Dupa nici 20 de minute de joc Craiova avea deja 2-0 prin V. Gaman, tanarul titularizat de Napoli in defensiva olteana trimitand mingea in plasa dupa un corner executat de Wobay.

Printre alte ratari, cam din toate pozitiile, si-a mai facut loc pana la pauza inca un gol al Universitatii. Marcatorul a fost Florin Costea, golgheterul din sezonul trecut punctand pentru 3-0 dupa o combinatie Wobay-Baird si o respingere a portarului minerilor.

In partea secunda Stiinta si-a schimbat, treptat, intreaga garnitura, insa a continuat sa domine categoric si a mai reusit un gol in poarta Jiului, tanarul Gogosoiu punctand dupa un corner de pe partea dreapta de atac.

Si, ca si primul mitan, ultimele 45 de minute au consemnat si ele o gramada de ocazii de gol, Dina, M. Costea sau Firtulescu (care a trimis din lovitura direct la incheietura barelor) aflandu-se, in functie de faza, la finalizare.

Universitatea a avut un antrenament reusit si si-a cules si azi aplauzele de care avea nevoie pentru debutul de sambata viitoare, atunci cand va intalni trupa lui Ionut Popa tot pe "Extensiv", insa va fi, din pacate, lipsita de sprijinul celor care o iubesc, anunta si site-ul clubului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.