Nadia Comaneci, prima sportiva care a fost notata cu 10 la gimnastica artistica, cu prilejul JO de la Montreal (1976), a declarat ca e impotriva adoptarii unui nou cod de punctaj in gimnastica. Acestei pozitii s-a raliat si sotul ei, fostul gimnast american Bart Conner, precum si alti sportivi. Conducatorii gimnasticii artistice mondiale se reunesc in weekend, la Budapesta, pentru a studia propunerea de trecere la un nou sistem de punctare, care va inlocui scala de notare de la 1 la 10 cu una avand un format deschis.

Reactiile negative au aparut deja la adresa acestei propuneri, iubitorii acestui sport si sportivii temandu-se ca aceste schimbari vor distruge gimnastica. "Nu cred ca imi place un astfel de sistem", a declarat Nadia, care nu e singura de aceasta parere. Adversarii acestui nou sistem considera ca exista si metode mai bune de a imbunatati arbitrajul, cum ar fi un control mai strans asupra arbitrilor si reluarile video. "Primul lucru pe care il spune lumea despre mine e: "Te-am vazut cand ai luat nota 10 la Montreal". Nimeni nu spune: "stiu cand ai luat prima medalie"", a declarat Comaneci.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.