FC Steaua a atacat la tribunal decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii de a sanctiona gruparea din Ghencea cu o amenda de 40 de milioane de lei, din cauza manifestarilor cu caracter rasist ale suporterilor stelisti la meciul cu Rapid.

"Nu suma amenzii ma intereseaza, avem un proces acum cu CNCD, pentru ca am contestat in instanta acea amenda. Nu 40 de milioane conteaza, puteau sa fie si de 4.000 de euro, dar recunoscand acea amenda, ramane o mica stampila pe clubul Steaua. Cum vom aparea in Liga Campionilor, Steaua club rasist sau xenofob?", s-a intrebat Gigi Becali, patronul ros-albastrilor. Becali a subliniat ca nu contesta existenta sloganurilor respective la meciul Steaua-Rapid. "Mi-am recunoscut vina, suntem vinovati pentru ce s-a facut acolo, dar nu au fost cu tenta xenofoba sau rasista, se striga de zeci de ani. Nu vreau ca amenda respectiva sa ramina o pata pe clubul Steaua", a comentat Becali.

Presedintele CNCD, Ferenc Asztalos a precizat ca organismul pe care il conduce nu a sanctionat oficialii gruparii Steaua sau manifestarile acestora. "Am penalizat doar manifestarile galeriei si am considerat ca pentru acestea sunt raspunzatori organizatorii, adica FC Steaua. Nu dorim sa se puna o eticheta asupra conducatorilor clubului, cum ca ar fi discriminatori sau rasisti. Prin aceasta decizie, CNCD nu doreste sa incrimineze FRF, LPF sau activitatea fotbalistica", a spus Asztalos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.