Cu o zi inainte de "Bölöni Football Show 2005" - eveniment programat azi, in "Sala Sporturilor" din Tirgu-Mures -, antrenorul echipei de fotbal Rennes a efectuat o vizita emotionanta la fostul sau liceu, devenit intre timp Colegiul National "Papiu Ilarian". Bölöni a absolvit liceul in 1972, dupa care a urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu-Mures.

La intrarea pe poarta scolii, Bölöni a fost intimpinat de dascali. Raczkovi Istvan, profesorul de sport, s-a dovedit cel mai emotionat de revederea cu fostul sau elev. Ajuns in clasa, elevii l-au primit cu aplauze pe antrenor, iar profesorii i-au daruit cadouri: o diploma de onoare, un tricou al liceului si citeva anuare ale scolii.

"Marcaj" la fete

Elevii au fost incintati sa afle de la Loti ca, in pauzele dintre ore, el si colegii sai le faceau "marcaj" strins fetelor de la Liceul Unirea. Fosta mare glorie a fotbalului romanesc i-a invitat pe tineri sa ghiceasca la ce materie a ramas corigent.

Bölöni a recunoscut ca a avut probleme la franceza, izbutind sa treaca anul scolar deoarece ii ajuta pe profesori sa calculeze mediile. Elevul Bölöni excela la matematica. Tehnicianul a povestit ca ieri a intrat pentru a doua oara in biroul directorului. Prima data a ajuns acolo dus de urechi, fiind pedepsit deoarece purta parul lung!

"Nu va jucati cu focul!"

Loti le-a povestit elevilor o intimplare de la inceputul carierei sale de jucator. "La primul meu meci televizat, Romania-Rusia, familia mea nu avea televizor. Toata strada s-a strins la un vecin care avea un televizor alb-negru, pentru a-l vedea cum joaca pe Lacika, asa cum mi se spunea mie atunci. La televizor, noi eram cu echipament inchis la culoare, iar rusii erau "albii". Dupa vreo jumatate de ora, bunica mea, care nu vazuse niciodata o minge de fotbal si nu intelegea ce se intimpla, a intrebat: "Dar ungurii care sint?". Ea stia ca, dupa origini, ar trebui sa joc la unguri!". Bölöni a refuzat sa raspunda la intrebarea: "Trebuie schimbata conducerea FRF?". El i-a implorat pe elevi sa nu se atinga de droguri si sa foloseasca prezervativele. "Stiu ca, in Franta, unul din doi tineri au incercat sau consuma droguri. Va rog sa nu faceti acest lucru. Ceva mai rau nu cred ca poate exista pe lume. Cit priveste prezervativele, va zic un singur lucru: nu va jucati cu focul!".

S-au epuizat biletele

Biletele la "Bölöni Football Show" s-au epuizat inca de saptamina trecuta. La eveniment, care incepe la ora 17.00, sint asteptati peste 2.500 de mureseni, care au dat cite 70.000 de lei pe bilet. Totusi, organizatorii nu reusisera pina ieri sa puna la punct toate detaliile tehnice ale manifestarii. Instalatia de iluminat a "Salii Polivalente" a fost inlocuita pe ultimii metri. "Sint dezamagit de ceea ce se intimpla in Tirgu-Mures cu intreaga miscare sportiva. Conducerea orasului, cea de care depinde acest aspect, nu se implica deloc", a spus ex-internationalul.

La partida de astazi vor evolua, printre altii, Helmuth Duckadam, Stefan Iovan, Didi Prodan, Ilie Balaci, Aurel Ticleanu, Mircea Rednic, Victor Piturca, Nicolae Dobrin, Flavius Domide si Tibi Selymes. Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea "Gala Bölöni". Lucrarea are 150 de pagini si cuprinde cele mai importante momente din cariera lui Ladislau Bölöni, amanunte de culise si 70 de fotografii cu fostul mare fotbalist.