Sport 18 Iulie 2008 03:08
Taher a adus in Giulesti un antrenor de un milion de euro pe an, Jose Peseiro, dar a lasat sa plece doi jucatori iubiti de fani: Pancu si Sapunaru

Odata cu venirea lui Fathi Taher in Grant, ca principal finantator al echipei, oficialii giulesteni au pus la punct un nou proiect care sa le asigure, in primul rand, castigarea campionatului si, implicit, participarea in Liga Campionilor. Poate paradoxal, pentru a realiza aceste obiective s-au cheltuit patru milioane de euro, pentru a fi adusi sapte jucatori, si s-au incasat 7 milioane de euro, pe doar doi fotbalisti, Despotovic si Sapunaru, restul de sase plecand gratis de la echipa din Grant.

Poate cel mai important transfer al visiniilor este antrenorul care a fost foarte aproape de a castiga titlul de campion al Portugaliei cu Sporting Lisabona, Jose Peseiro. Tehnicianul care se pare ca primeste un milion de euro de la clubul rapidist este primul antrenor cu adevarat important ce ajunge in campionatul Romaniei, alaturi poate de Oleg Protasov. Finalist al Cupei UEFA, tot cu echipa porugheza, Peseiro a pierdut-o si pe aceasta, insa a reusit sa demonstreze ca are calitatile necesare pentru a fi un antrenor bun.

Odata cu venirile lui Julio Cesar, fostul coleg al lui Rivaldo de la AEK Atena, Urko Pardo sau Stefan Mardare,
Rapid spera sa aiba un lot suficient de valoros pentru a se putea bate si in Liga I, si in Cupa UEFA. Chiar daca George Copos nu se mai ocupa prea mult de afacerile clubului, el detinand acum doar 20% din actiunile Rapidului, noul finantator, Fahti Taher se pare ca a "mostenit" --a lasat sa plece pe Pancu, fara sa se gandesca la echilibrul pe care acesta il aducea in lotul visiniilor, Taher il trateaza si pe Dani Coman ca pe un jucator dispensabil. Pe langa aceste doua cazuri, el i-a dat drumul sa plece si lui Sapunaru, un fotbalist de viitor, care putea juca si fundas dreapta, si central, adica acolo unde era descoperita echipa lui Peseiro. Venirile lui Mardare si Fernandes deocamdata sunt la stadiul de posibile confirmari, in timp ce Sapunaru era deja un titular incontestabil.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.