Sport 16 Iulie 2008 18:51
Sechestrul asigurator pus pe suma de 1,7 milioane de euro, bani cu care ar fi trebuit sa fie premiati de catre Gigi Becali, jucatorii U. Cluj, ar putea ramane in continuare, din cauza unei decizii a Inaltei Curti, a declarat pentru NewsIn, avocatul Catalin Dancu

Avocatul lui Tea Sponte, care a atacat in instanta decizia procurorilor de a pune sechestru pe bani, a explicat ca "actiunea in instanta a devenit inadmisibila din cauza deciziei 57/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a intrat in vigoare in anul 2008, conform careia orice plangere impotriva masurilor asiguratorii luate de anchetatori se poate face in faza de urmarire penala numai in fata procurorilor si nu a judecatorilor. Aceasta decizie a Curtii Supreme a fost publicata dupa ce am intentat acest proces si de aceea nu stiam de ea", a adaugat avocatul lui Teia Sponte.

Magistratii Tribunalului Bucuresti vor decide abia pe 22 iulie daca vor ridica sechestrul asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro, bani cu care, potrivit anchetatorilor, ar fi trebuit sa fie premiati din partea lui Gigi Becali, jucatorii U. Cluj.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Dobos Anton, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informeaza DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.