Sport 15 Iulie 2008 04:15
Prima victorie a lui Victor Hanescu intr-un turneu ATP a fost primita favorabil de toata lumea. Sportal face o comparatie nereusita intre Ilie Nastase si Victor Hanescu

Presa elvetiana lauda performanta tenismanului Victor Hanescu, care a reusit, la Gstaad, sa castige primul sau titlu ATP din cariera, amintind printre atuurile romanului "calmul, stapanirea de sine, jocul solid si constant practicat pe durata competitiei".

Cotidianul elvetian Blick titreaza "Victor, regele de la Gstaad", adaugand ca romanul "a obtinut o victorie de senzatie la Gstaad, intr-un sezon nu prea reusit".

"Victor Hanescu pe urmele lui Ilie Nastase", titreaza agentia Sportal, care noteaza ca "dupa 35 de ani a venit din nou randul unui roman sa isi treaca numele in cartea de aur a castigatorilor Open-ului de la Gstaad". "Victor Hanescu a castigat pe merit primul sau turneu din cariera, intr-un weekend in care l-a invins in semifinale pe Stanislas Wawrinka (6-3, 3-6, 6-4) si in finala pe rusul Igor Andreev (6-3, 6-4). In finala romanul nu prea a tremurat, jocul sau fiind clar mai solid decat al rusului Andreev, care jucase in aceeasi zi si semifinala cu Guillermo Garcia-Lopez. In plus, Hanescu nu a mai cedat psihic, asa cum i se intamplase anul trecut la Bucuresti", adauga Sportal.

Aceeasi sursa il citeaza pe Hanescu, care spune ca isi propusese sa nu mai repete greselile de anul trecut: "La Bucuresti am condus cu 6-3, 5-2 in fata lui Gilles Simon, dar in final am pierdut. Acum mi-am spus ca nu trebuie sa mi se mai intample asa ceva. Cu Andreev jocul meu a fost mult mai solid".

Sportal face o comparatie intre Ilie Nastase si Victor Hanescu, ajungand la concluzia ca nu exista prea multe asemanari intre cei doi. "Cel putin in analele turneului de la Gstaad Hanescu figureaza alaturi de Ilie Nastase, insa in realitate nu seamana deloc cu geniul excentric, unul dintre copiii teribili ai tenisului mondial. Chiar si Hanescu recunoaste ca este si a fost intotdeauna un tip linistit", scrie agentia elvetiana, amintind ca in urma cu 18 luni, din cauza unei accidentari, Hanescu ajunsese pe locul 759 ATP, pentru ca in prezent sa revina in topul primilor 60 de jucatori ai lumii.

Sursa citata considera ca Hanescu a avut mai multe probleme in semifinala cu Stanislas Wawrinka decat in finala cu Andreev. "Calmul si stapanirea de sine l-au ajutat pe roman sa depaseasca situatii dificile in meciul cu Wawrinka, mai ales in setul al treilea, cand elvetianul ar fi putut face 4-1. Hanescu a revenit insa foarte curajos si a intors soarta setului", relateaza Sportal.

"Primul titlu ATP pentru Hanescu la Gstaad" titreaza site-ul postului de radio elvetian DRS. "Bucuresteanul in varsta de 26 de ani (n.r. – pe 21 iulie va implini 27 de ani) a avut pana acum un sezon mai degraba mediocru, nereusind sa treaca de turul al doilea in nici unul dintre cele 15 turnee la care a participat de la inceputul anului. In finala Hanescu nu a avut mari probleme cu rusul Igor Andreev, insa cel mai greu meci al romanului a fost cel din optimi, unde a salvat trei mingi de meci in fata croatului Ivo Karlovic", se mentioneaza pe site-ul DRS.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.