Sport 14 Iulie 2008 16:07
Un asteroid cu diametrul de patru kilometri situat intre planetele Marte si Jupiter a fost denumit sambata dupa numele castigatorului turneului de la Wimbledon, Rafael Nadal, informeaza AFP

Observatorul astronomic din Mallorca, situat in Insulele Baleare, de unde este originar Nadal, a decis sambata sa boteze asteroidul numarul 128036, descoperit in 2003, cu numele campionului de la Wimbledon, informeaza NewsIn.

Astronomii din Mallorca si-au motivat decizia prin "dorinta de a recunoaste meritele unuia dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile", si de aceea au dat numele lui unui corp ceresc care se deplaseaza cu viteza de 20 de kilometri pe secunda.

Rafael Nadal a castigat in 2008 turneul de Grand Slam de la Wimbledon pentru prima data in cariera. El l-a invins in finala pe Roger Federer, cel care castigase precedentele cinci editii ale intrecerii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.