Sport 14 Iulie 2008 15:32
Toti atletii chinezi care vor fi depistati pozitiv in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing vor fi suspendati pe viata din sport, a declarat duminica secretarul general al Comitetului Olimpic Chinez, Jiang Zhixue, care se ocupa de testele antidoping

"Cred ca este mai sigur sa spunem sportivilor chinezi ca atunci cand vor fi prinsi dopati li se incheie si cariera sportiva. Nu este valabil doar pentru ei, ci si pentru antrenor, doctor, pentru ca si ei vor fi pedepsiti", a afirmat oficialul chinez.

In ultimele sase luni, China a suspendat doi sportivi si pe antrenorii acestora, pe viata. Pana acum au fost efectuate 6.038 de teste, conform aceluiasi oficial.

Jiang Zhixue a mai explicat si care este strategia prin care atletii vor fi tinuti departe de substantele interzise: "Sportivii nostri vor face un juramant pe drapel, prin care vor promite ca nu vor folosi substante dopante si nu vor incalca regulile. Ei si antrenorii lor vor semna si un document, care este mai mult educational decat legal".

Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate in perioada 8-24 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.