Sport 12 Iulie 2008 22:38
Doua dintre pretendentele la titlul olimpic de la Beijing, Romania si Norvegia, se pregatesc impreuna pentru marea intrecere din capitala Chinei. Cele doua formatii sustin, pe parcursul a mai putin de o saptamana, trei meciuri amicale, toate in tara noastra – doua la Cluj si unul la Bistrita

In prima partida, cele doua echipe au terminat la egalitate, 24-24 (13-14). Golurile Romaniei au fost marcate de Elisei Ardean (6), Stanca, Lecusanu (cate 5), Meirosu, Neagu (cate 2), Maier, Bradeanu, Olteanu si Bese. De la norvegience s-au remarcat Hammerseng si Riegelhuth, cu cate 4 reusite. Azi, la ora 19.00, la Cluj, este programat un alt meci intre cele doua.

"Un meci amical are alta cota si alte obiective decat unul oficial. Miza de astazi nu a fost rezultatul" a declarat, la finalul intalnirii, secundul nationalei Romaniei, Dumitru Musi.

Antrenoarea Norvegiei, Marit Breivik, spune ca obiectiv la acest meci a fost ca jucatoarele sa intre in forma: "Nu a contat rezultatul pentru noi, ci sa intram incet, incet in forma. Am avut o echipa inconstanta, ritmul in atac nu a fost prea bun, dar sunt mutumita de portari". Breivik spune ca Romania, Norvegia si Rusia sunt favorite la castigarea titlului olimpic la Beijing. "Cred ca la JO, din grupa noastra, cele mai puternice formatii sunt Romania, Norvegia si Franta si nu mi se pare ciudat sa jucam aceste meciuri, desi ne vom intalni in aceeasi grupa la Beijing. La titlul olimpic se vor bate sapte-opt echipe, dar cele trei favorite consider ca sunt Norvegia, Rusia si Romania. Pot aparea surprize, dar echipele se cunosc prea bine pentru a aparea mari surprize", a spus Breivik.

Romania si Norvegia vor evolua in Grupa A la JO, alaturi de Franta, China, Angola si Kazahstan. In Grupa B vor evolua Rusia, Germania, Ungaria, Coreea de Sud, Suedia si Brazilia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.