In prima partida, cele doua echipe au terminat la egalitate, 24-24 (13-14). Golurile Romaniei au fost marcate de Elisei Ardean (6), Stanca, Lecusanu (cate 5), Meirosu, Neagu (cate 2), Maier, Bradeanu, Olteanu si Bese. De la norvegience s-au remarcat Hammerseng si Riegelhuth, cu cate 4 reusite. Azi, la ora 19.00, la Cluj, este programat un alt meci intre cele doua.

"Un meci amical are alta cota si alte obiective decat unul oficial. Miza de astazi nu a fost rezultatul" a declarat, la finalul intalnirii, secundul nationalei Romaniei, Dumitru Musi.

Antrenoarea Norvegiei, Marit Breivik, spune ca obiectiv la acest meci a fost ca jucatoarele sa intre in forma: "Nu a contat rezultatul pentru noi, ci sa intram incet, incet in forma. Am avut o echipa inconstanta, ritmul in atac nu a fost prea bun, dar sunt mutumita de portari". Breivik spune ca Romania, Norvegia si Rusia sunt favorite la castigarea titlului olimpic la Beijing. "Cred ca la JO, din grupa noastra, cele mai puternice formatii sunt Romania, Norvegia si Franta si nu mi se pare ciudat sa jucam aceste meciuri, desi ne vom intalni in aceeasi grupa la Beijing. La titlul olimpic se vor bate sapte-opt echipe, dar cele trei favorite consider ca sunt Norvegia, Rusia si Romania. Pot aparea surprize, dar echipele se cunosc prea bine pentru a aparea mari surprize", a spus Breivik.

Romania si Norvegia vor evolua in Grupa A la JO, alaturi de Franta, China, Angola si Kazahstan. In Grupa B vor evolua Rusia, Germania, Ungaria, Coreea de Sud, Suedia si Brazilia.