Sport 12 Iulie 2008 22:29
Transferul fotbalistului Dorin Goian de la Steaua la Sunderland, perfectat ieri pentru 4,8 milioane de euro, a stat la baza demisiei lui Adi Ilie din postul de manager al clublui din Ghencea. "Cobra" ii prezentase lui Gigi Becali o oferta de la Fulham, dar a fost contrat dur de Ioan Becali, care facuse jocurile pentru Sunderland

Fundasul stelist Dorin Goian va juca din sezonul viitor in Anglia, la formatia Sunderland, ocupanta locului 15 in precedenta editie din Premier League. Gruparea din Ghencea a solicitat 4,8 milioane de euro (pret cu TVA inclus), in timp ce englezii doreau sa plateasca doar patru milioane de euro. Prima runda de negocieri a avut loc ieri, la palatul patronului stelist.

Discutiile urmau sa continue aseara. Goian este al doilea jucator de baza care paraseste Steaua in aceasta vara, dupa Nicolae Dica. Aceasta tranzactie reprezinta recordul in materie de bani pentru clubul din Ghencea, care pana acum se lauda cu vanzarea lui Hagi la Real Madrid (in 1990), pentru patru milioane de dolari, si cedarea lui George Ogararu la Ajax Amsterdam (in 2006), pentru 3,3 milioane de euro.

Probleme cu TVA-ul
„Pretul este de 4,8 milioane de euro cu TVA inclus. Noi asteptam raspunsul, ca Sunderland sa se intereseze la Ministerul lor de Finante si la al nostru, pentru ca nu stiu ce e cu TVA-ul. Asta cu TVA inclus nu este in Europa, doar la noi da! Ei oricum recupereaza TVA-ul din Romania de la Ministerul de Finante intr-o luna. Este o tampenie, doar in Romania se intampla asta! Acum trebuie sa faca o corespondenta intre Ministerul de Finante din Anglia si cel din Romania. Goian stie de oferta“, a declarat Becali.
„Salariul lui Goian, din cate am inteles, va fi intre 700.000 si 1 milion de euro pe sezon. Transferul se rezolva in proportie de 90 la suta“, a spus oficialul stelist. Finantatorul „ros-albastrilor“ a explicat de ce a declinat oferta clubului Dinamo Kiev: „Ei au oferit 3,5 milioane in rate, iar eu am cerut patru milioane, toti odata“.

Tudose in locul lui „Goe“
Steaua i-a pierdut in aceasta vara pe cei mai buni jucatori: Nicolae Dica si Dorin Goian. Gigi Becali pare sa nu-l regrete pe niciunul dintre ei. Dupa ce si-a exprimat bucuria ca a scapat de Dica, latifundiarul a vorbit ieri si despre inlocuitorul lui Goian. „Nu-l vand pe Goian pentru bani. E dorinta lui! Eu am alte dorinte. Il aduc aici pe Tudose, de la Buzau, sa-l cresc. Nu vedeti ca am adus numai «manji»?“, a clamat Becali. Gigi Becali a dezvaluit ca si Sorin Ghionea a fost ofertat. „Catania a oferit 1,5 milioane in rate pentru el. Cum sa-l dau pe atat, cand eu am dat 1,5 milioane pe Szekely? Si la banii astia poate nu gasesc un alt Ghionea! A jucat si el trei meciuri la Steaua si acum vrea sa plece afara“, a rabufnit latifundiarul. Gigi Becali sustine ca si Mirel Radoi are oferte.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.