An de an, Wimbledonul are grija sa isi finiseze imaginea, cei peste o suta de ani de istorie obligind la o tinuta decenta. Festivismul care insoteste al treilea turneu de Grand Slam este si in 2005 unul de lux, organizatorii anuntind suplimentarea pina la aproape 20 de milioane de dolari a premiilor pentru participanti. Suma reprezinta un record in circuitul ATP, la fel ca si banii pe care ii vor primii invingatorii: 1,19 milioane de dolari - cel mai bun tenisman, 1,14 milioane dolari - cea mai buna jucatoare. Neajustarea diferentei sumelor inscrise pe cecuri face ca acest turneu sa ramina discriminatoriu, alaturi de cel de la Roland Garros, in timp ce la Australian Open si US Open cistigatorilor tablourilor de simplu li se ofera sume egale.

Procent mai mare pentru fete

Membrii WTA - inclusiv actuala lidera a clasamentului mondial, Lindsay Davenport - militeaza pentru egalitate, aducind urmatoarele argumente: jucatoarele de acum alearga, nu doar servesc si lovesc din volé; femeile au jucatoare la care chiar ai de ce sa te uiti; sintem in 2005. Organizatorii competitiilor din Anglia si Franta se apara insa de acuzatii, oferind explicatiile: barbatii joaca dupa regula "cel mai bun din cinci seturi", iar fetele dupa regula "cea mai buna din trei seturi"; un barbat de pe tablou poate invinge orice jucatoare de tenis; finala masculina este singurul eveniment major al turneului.

Totusi, in acest an fetele au beneficiat de un procent mai mare decit cel al baietilor, acesta fiind de 5,9, fata de 4,6 %. Editia din acest an a turneului de la Wimbledon va incepe pe 20 iunie si se va incheia pe 3 iulie. Englezii considera deja ca Maria Sarapova si Serena Williams sint jucatoarele care merita sa fie urmarite cel mai mult, in timp ce in privinta baietilor optiunile lor se opresc asupra lui Roger Federer si a lui Andy Roddick.