FIFA a anuntat ca a decis cresterea cu 38 de procente a fondului de premiere alocat celor 32 de tari participante la Campionatul Mondial din 2006, ca urmare a excedentului financiar inregistrat de forul international de fotbal in 2004. Astfel, echipele participante la turneul final din Germania isi vor imparti premii in valoare totala de 215 milioane de euro.

Potrivit secretarului general al FIFA, Urs Linsi, castigatoarea titlului mondial va fi recompensata cu suma de 15,8 milioane de euro, in timp ce fiecare echipa participanta va primi cel putin 4,5 milioane de euro. "FIFA a obtinut in 2004 un profit de 102 milioane de euro, cu 12 la suta mai mult decat in exercitiul financiar precedent, si a inregistrat o crestere a fondurilor proprii, valoarea acestora cifrandu-se la 154 milioane de euro", a precizat Urs Linsi.

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca forul pe care il conduce a depasit problemele financiare cu care s-a confruntat in 2001 si 2002, ca urmare a falimentului firmei de marketing sportiv ISL-ISMM. "Ne-am apropiat de obiectivul nostru, ca la sfarsitul anului 2006 valoarea fondurilor proprii sa fie intre 227 si 291 milioane de euro", a spus Joseph Blatter.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.