In acest retur, Steaua a pierdut ieri primul meci, la Constanta, acolo unde au cedat si celelalte fruntase, Rapid si Dinamo. Trupa lui Walter Zenga a facut un meci execrabil, fiind intr-o scadere evidenta de forma. Dobrogenii si-au reconfirmat statutul de revelatie, reusind o noua partida excelenta, in care au avut mai multe ocazii decit adversarul.

Walter Zenga l-a tinut din nou rezerva pe Florentin Dumitru, cu toate ca Banel Nicolita, celalalt mijlocas dreapta din lot, era suspendat. Italianul l-a preferat pentru banda dreapta pe Nicolae Dica. Ex-pitesteanul a facut de multe ori rocada pe acest post cu atacantul Laurentiu Dinita. In repriza secunda, dupa schimbarea lui Dinita cu Lovin, pe postul de mijlocas dreapta a trecut Sorin Paraschiv. Micutul Florentin Dumitru, unul dintre preferatii patronului Gigi Becali si, totodata, cel mai bun pasator al echipei in ultimii ani, i-a iesit de la inima antrenorului Walter Zenga. Cei doi au avut mai multe conflicte in ultima perioada, iar "Piticul" va fi urmatorul "proscris" din Ghencea.

Dorin Goian a fost pentru prima oara titular la Steaua, profitind de suspendarea lui Sorin Ghionea. Constantenii au solicitat eliminarea masivului fundas la inceputul reprizei secunde, cind acesta l-a faultat pe Cristocea la marginea careului mare. Goian a fost schimbat in minutul 57 cu Eugen Baciu, iar acesta, la prima interventie, l-a faultat in careu pe Adrian Senin. Lovitura de pedeapsa a fost transformata de Vasilica Cristocea.

"MM" a lovit copertina cu pumnul

• Walter Zenga, care va implini azi 45 de ani, a tipat de mai multe ori la arbitrul Sorin Corpodean, reprosindu-i mai multe decizii. "Omul-paianjen" nu este la primul conflict cu Corpodean. In urma cu doua sezoane, cind pregatea formatia FC National, Zenga a parasit banca tehnica uluit de deciziile luate de arbitru intr-un meci cu Astra.
• Corpodean l-a amenintat cu eliminarea pentru proteste repetate pe Mihai Stoica, presedintele gruparii din Ghencea, care a stat pe banca de rezerve. "MM" s-a comportat ca un suporter, iar la una dintre ocaziile Stelei a lovit cu pumnul in copertina bancii tehnice. Aceasta a cedat, iar apa strinsa acolo a udat notitele "secundului" Massimo Pedrazzini.
• Martin Tudor a fost eliminat in minutul 66, fiindca a sutat in minge dupa fluierul arbitrului si a protestat vehement la mai multe decizii ale "centralului". Tudor mai avea un cartonas galben si a fost trimis la vestiare. Zenga l-a schimbat pe Dorinel Munteanu cu Vasili Hamutovski. Tudor a aparat in toate meciurile din retur si a primit un singur gol, la Alba Iulia. Corpodean l-a amenintat si pe Mirel Radoi cu eliminarea, in cazul in care finul lui Gigi Becali ar mai fi protestat.
• Andrei Cristea si-a trecut in cont un nou meci slab. Ex-bacauanul n-a marcat nici un gol in acest retur. El n-a mai punctat din luna februarie, de la returul cu FC Valencia.

Conflict cu jandarmii

• Farul a inregistrat cea mai buna reteta financiara din acest campionat. Gazdele au fost incurajate frenetic de 15.000 de suporteri.
• Steaua a fost sustinuta de o masiva galerie venita de la Bucuresti. Ca de obicei, fanii "ros-albastrilor" au intrat in conflict cu jandarmii, iar in urma acestui incident, un suporter a fost transportat la spital cu Salvarea. Stelistii au rupt scaunele si au aruncat cu ele in constanteni si in jandarmi.
• La un corner din minutele de prelungiri, Walter Zenga l-a trimis in atac si pe portarul Vasili Hamutovski. La acea faza, Ion Barbu a scos de pe linia portii o minge sutata de Paraschiv.
• Patronul Gigi Becali a parasit stadionul cu citeva minute inainte de fluierul de final.
• Brigada de arbitri a fost cazata la hotelul "Bulevard", unde a tras si Steaua. Interesant este si faptul ca, marti seara, jucatorii Farului au luat masa la acelasi hotel.

Petre Grigoras (antrenor, Farul): "Ma bucura enorm acest succes. Echipa mea a ajuns la maturitate".

Walter Zenga (antrenor, Steaua): "Nu e usor sa obtii un rezultat pozitiv impotriva unei echipe bune, care a beneficiat si de un penalty, si de un jucator in plus".

George Curca (portar, Farul): "Steaua a fost obosita. Farul e o echipa muncitoare. Asta e cheia succesului".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.