Opt ani au avut de asteptat britanicii pentru a-l vedea din nou pe unul de-al lor triumfand la Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone. Dupa scotianul David Coulthard, in 2000, Lewis Hamilton a devenit ieri primul pilot britanic invingator in Grand Prix-ul Marii Britanii, desfasurat pe circuitul de la Silverstone, a noua etapa a Campionatului Mondial.

Ultimul englez castigator al acestei runde a fost Johnny Herbert, in 1995. Pe locurile doi si trei s-au clasat germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber) si brazilianul Rubens Barrichello (Honda). Sud-americanul nu mai urcase pe podium din 2005, de la Marele Premiu al Statelor Unite.

Ca si in timpul sedintei de calificari de sambata, ploaia le-a dat mari batai de cap pilotilor si in timpul cursei. Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a incheiat pe locul patru, in timp ce brazilianul Felipe Massa, al doilea pilot al „calutului cabrat“, a avut mari greutati in a tine monopostul pe pista, fiind de cinci ori la un pas de a iesi din cursa! Sud-americanul a trecut linia de sosire cu doua tururi intarziere fata de castigator.