Sport 5 Iulie 2008 00:47
Startul editiei a 94-a a celebrului Tur Ciclist al Frantei, supranumit "Marea Bucla", se va da astazi la Brest. Circuitul va avea in acest an 21 de etape ce vor fi parcurse in trei saptamani, iar intreg traseul masoara peste 3.500 km. Cea mai lunga etapa a competitiei va fi a cincea, Cholet-Chateuroux (230 km) , iar cea mai scurta va fi ultima, Eyampes-Paris (143 km)
La editia din acest an, tricoul cu numarul unu va fi atribuit australianului Cadel Evans, de la echipa Silence, desi de obicei era purtat de castigatorul cursei precedente sau, in lipsa acestuia, de un alt rutier din echipa sa. Evans, al doilea in Turul Frantei in 2007, a beneficiat de absenta spaniolului Alberto Contador, castigatorul competitiei de anul trecut, si de disparitia echipei acestuia, Discovery Channel.

In 2007, pentru prima oara in istoria Turului, numerotarea a inceput de la 11, deoarece identitatea castigatorului editiei din 2006 nu era cunoscuta, din cauza unui scandal de dopaj in care a fost implicat americanul Floyd Landis, iar organizatorii au vrut sa marcheze incidentul in mod simbolic, neatribuind primele noua numere. Potrivit parerilor specialistilor, principalii favoriti la castigarea competitiei din acest an sunt spaniolul Alejandro Valverde, italianul Damiano Cunego, francezul Silvain Chavanel, belgianul Tom Boonen, rusul Denis Mensov, care a castigat de doua ori turul Spaniei, dar pana acum a esuat in tentativele de a sosi cu tricoul galben la Paris.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.