Sport 5 Iulie 2008 00:44
Spania, echipa cu jucatorii cel mai bine cotati pe piata transferurilor, si-a confirmat valoarea la Euro 2008 si pe teren, reusind sa cucereasca trofeul
Fotbalul se afla intr-o epoca in care nu mai este doar un simplu sport, ci o industrie complexa aflata sub spectrul banilor. Jucatorii se plimba de la o echipa la alta in schimbul unor sume ametitoare, iar salariile sunt de-a dreptul fabuloase. Campionatul European din Austria si Elvetia a confirmat ca unii jucatori merita toti banii, in timp ce altii au cote de piata nejustificat de mari. Cea mai scumpa echipa de la Euro, cu un lot valorand in total 381 de milioane de euro, Spania a dovedit veridicitatea zicalei „dai un ban, dar stai in fata“.
Spaniolii au stat in fata tuturor, castigand trofeul european de o maniera categorica si aratand tuturor de ce vedetele Fernando Torres, Fabregas, David Villa, Xavi Hernandez si Casillas au preturi piperate pe piata transferurilor.

Francezii si italienii, pretiosi doar pe hartie
Turneul final a avut si dezamagiri. Echipe cu fotbalisti pentru care s-au platit sume de ordinul zecilor de milioane de euro s-au regasit in coada clasamentului sportiv. Aflati pe locul doi, respectiv trei in clasamentul financiar, italienii si francezii au aparut pe gazon ca niste fotbalisti second-hand, ducandu-si echipele in coada clasamentului sportiv. Staruri precum Toni si Pirlo, in cazul Italiei, sau Ribery si Henry, in cazul Frantei, jucatori cotati la circa 30 de milioane de euro, au fost egali in teren cu Florentin Petre, de exemplu, cotat la 750.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.