Fara Dumitru, Petre Marin, Paraschiv sau Oprita, toti patru oameni de baza, Zenga va incerca sa alcatuiasca o formula de start care sa reziste pe o arena unde, in acest sezon, Real Madrid a fost invinsa, iar echipa momentului in Spania, Barcelona, abia a smuls o remiza. MIZA. De la ora 21:45, ros-albastrii joaca un meci care poate aduce si o raza de lumina sau speranta pentru un fotbal romanesc aflat in cadere libera. Nici o echipa romaneasca de club nu a mai reusit calificarea in primavara europeana, o expresie care s-a prafuit din cauza deselor esecuri lamentabile. In 1992, tot Steaua reusea performanta de a ajunge in fazele superioare ale cupelor europene.

OPTIMISM. Steaua a fost intampinata ca o mare echipa la Bilbao, insa, in frunte cu antrenorul Ernesto Valverde, orgoliosii basci nu concep ca romanii sa plece neinvinsi de pe "San Mames". Luni seara, 12 ziaristi iberici au asteptat trupa lui Zenga la Hotelul Sheraton, realizand interviuri cu fostul mare portar italian si urmarindu-i pe jucatorii Stelei pana la urcarea in camere. In acest timp, la finalul antrenamentului sustinut de Athletic, antrenorul Valverde declara: "Steaua este o echipa cunoscuta, pe care am urmarit-o cu mare atentie, dar nu are nici o sansa sa plece neinvinsa de pe «San Mames». Avem nevoie de victorie si o vom obtine".

CATEDRALA. Steaua isi joaca viitorul european pe unul dintre cele mai temute stadioane din "Primera Division". Inaugurata in urma cu 93 de ani, "Catedrala", denumire sub care mai este cunoscuta in Spania arena "San Mames", are 40.000 de locuri. Pe stadionului lui Athletic sunt arareori locuri goale, iar pentru aceasta seara atmosfera se anunta a fi una extrem de fierbinte. Presa spaniola sustine ca postul antrenorului Valverde va fi in pericol daca echipa nu va reusi sa invinga pe Steaua, compromitandu-si sansele la calificarea in primavara europeana, iar in campionat fiind situata pe locul 12.