Dupa ce Comisia de Apel a federatiei engleze de fotbal (FA) a dat cale libera clubului Chelsea pentru a-i cere, la FIFA, despagubiri de opt milioane de lire sterline (aproximativ 11,5 milioane de euro), Adrian Mutu a ajuns intr-o situatie care i-ar putea pune capat, definitiv, carierei sale de fotbalist.
De aceea, actualul jucator de la Juventus cauta sa scape, cu disperare, de cererile clubului englez. Cum Comisia de Apel a FA i-a permis lui Chelsea sa se adreseze FIFA pentru a recupera 11,5 milioane de euro de la roman, batalia dintre clubul englez si Briliant se va muta in Elvetia, la Camera de Rezolvare a Litigiilor a forului fotbalistic mondial.

O VREA PE DANA PAVELESCU

Potrivit numarului de ieri al revistei VIP, fotbalistul roman s-a suparat pe avocatii care l-au reprezentat in fata Comisiei de Apel FA si s-a hotarat sa ii inlocuiasca. Mutu a aflat, cu certitudine, de procesul intentat de Oana Petrovschi antrenorului Octavian Belu si FR Gimnastica. Actiunea respectiva s-a incheiat, pana la urma, cu o intelegere intre parti, Petrovschi retragandu-si plangerea, in urma unei medieri a societatii de asigurari ARDAF, sponsor al federatiei de gimnastica. Desi nu s-au spus foarte multe despre termenii intelegeri, se pare ca ea reprezinta un adevarat succes financiar pentru fosta gimnasta.

De aceea, Mutu si-a indreptat atentia catre avocata Oanei Petrovschi, artizana acestei intelegeri. Aceasta este Dana Pavelescu, sotia avocatului Aurelian Pavelescu, fost membru al PD si cofondator al Partidului Initiativa Nationala, nu a infirmat interesul fotbalistului de la Juventus, marginindu-se sa spuna ca, "deocamdata, nu pot spune nimic concret despre acest lucru".

CHELSEA CERE 11,5 MILIOANE DE EURO

Chelsea ii cere lui Adrian Mutu despagubiri in valoare de opt milioane de lire sterline, dupa ce jucatorul roman a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping, in luna noiembrie a anului trecut. Ulterior, jucatorul roman a fost suspendat pentru sapte luni (pana pe 18 mai) de catre federatia engleza de fotbal, suspendare care a fost extinsa de FIFA in toate competitiile din tarile afiliate, inclusiv la jocurile amicale. Intre timp, Chelsea a reziliat unilateral contractul lui Adrian Mutu, pe motiv ca jucatorul a incalcat grav prevederile intelegerii. In ianuarie anul trecut, romanul a semnat un contract pe cinci ani cu Juventus Torino, care a profitat ca acesta era liber de contract si nu trebuia sa plateasca nici un ban.

MUTU N-ARE BANII

Miza lui Mutu in procesul cu FIFA este una uriasa. Potrivit revistei VIP, la ora actuala averea jucatorului roman se ridica "doar" la aproximativ cinci milioane de euro, adica la mai putin de jumatate din suma ceruta de Chelsea. In cazul in care Camera de Rezolvare a Litigiilor a FIFA va da castig de cauza clubului englez, forul mondial ar putea decide ca Mutu sa fie suspendat pana la achitarea datoriei fata de gruparea din Albion.

Si cum el nu va avea de unde sa plateasca, din propriul buzunar, cele 11,5 milioane de euro, echipa care ar dori sa il legitimeze va trebui sa plateasca ea acesti bani. Dar este foarte greu de crezut ca se va gasi un club dispus sa scoata din buzunar o asemenea suma, mai ales ca Mutu nu a mai jucat de o jumatate de an. In sprijinul acestei teze vin si semnalele din presa italiana, potrivit carora Juventus intentioneaza sa ii rezilieze contractul jucatorului roman, in cazul in care acesta va trebui sa plateasca despagubiri catre Chelsea.

Cu alte cuvinte, cu exceptia unei minuni, cariera de fotbalist a lui Adrian Mutu se va incheia. Si nici nu vrem sa ne gandim la situatia in care, nereusind sa isi recupereze banii in plan sportiv, Chelsea va apela la un tribunal civil, care ar putea afecta si situatia personala a lui Mutu.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.