Sport 1 Iulie 2008 04:07
Ibericii au cucerit in mileniul al treilea Cupa Davis, titluri mondiale la baschet, handbal si polo, Turul Frantei si campionatul Formulei 1
Castigarea titlului continental este cireasa de pe sport pentru comentatorii de la Madrid si Barcelona, care vorbesc deja despre „secolul de aur al sportului spaniol", desi s-au scurs doar opt procente din timpul alocat secolului XXI. Analizand evenimentele petrecute la inceput de mileniu trei, ziaristii de la „Marca" au ajuns la concluzia ca putine natiuni se pot lauda cu performante sportive ca ale Spaniei si vin cu exemple concrete in acest sens.

Lista este deschisa de Rafael Nadal, cvadruplu castigator la Roland Garros, aflat acum in lupta pentru primul titlu in templul Wimbledonului. In plus, Nadal nu numai ca a completat lunga lista de castigatori iberici de la Paris, dar a contribuit decisiv la castigarea Cupei Davis de catre Spania. Si anul acesta echipa este deja in semifinale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.