Retragerea Stelutei Luca din lotul national de handbal al Romaniei cu numai o luna inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing a lasat atat echipa reprezentativa fara capitan, cat si delegatia Romaniei fara purtator de drapel.

Deocamdata nu se stie decat ca la festivitatea de deschidere a prestigioasei competitii din capitala Chinei tricolorul va fi purtat de o handbalista, cel mai probabil de noul capitan al teamului nostru, care va fi desemnat la o data necunoscuta. "Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman nu a spus niciodata ca Steluta Luca va fi portdrapelul Romaniei, ci persoana desemnata a fost capitanul echipei nationale de handbal, indiferent cine va fi acesta. Intamplator, la momentul respectiv capitan era Steluta Luca. Dupa retragerea anuntata a handbalistei, decizia noastra ramane valabila", a precizat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Desi considera ca retragerea valoroasei jucatoare reprezinta o pierdere semnificativa pentru echipa olimpica, oficialul COSR s-a abtinut de la orice alte comentarii. "Evident ca este o pierdere.

Nu poti sa te bucuri cand o jucatoare atat de valoroasa decide sa renunte la echipa nationala. Probabil ca are motivele ei. Ea stie cel mai bine care ii este potentialul. In handbal au fost multe framantari in ultima vreme. Cred ca numai cei din handbal pot sa isi rezolve problemele", a adaugat Ioan Dobrescu.