Un nou scandal in care este implicat un component al echipei nationale de fotbal a iesit la iveala ieri, cind cotidianul local "Ieseanul" a publicat marturia unei minore, obligata sa intretina raporturi sexuale cu Daniel Pancu. Evenimentele s-au produs in 2001, iar jucatorul n-a fost cercetat penal, dar dezvaluirile reprezinta inca o dovada a faptului ca vedetele actualei generatii duc o viata zbuciumata, departe de cerintele sportului de performanta.

De fiecare data cind presa a relatat despre escapadele grupului de cheflii care face legea la nationala, jucatorii au ripostat prompt, negind totul si cerind dovezi. O astfel de proba a furnizat cotidianul din Iasi, prezentind marturia unei prostituate minore care a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu Pancu.

Client al "Retelei Cotaia"

In cursul anului 2001, Monica a fost rapita de pe strada de sotii Cotaia, din Iasi, a fost apoi sechestrata intr-un apartament si obligata sa faca sex cu mai multe persoane, printre care si mijlocasul tricolorilor.

Minora le-a declarat politistilor ca, in aceeasi seara, au mai "vizitat-o" Adrian Kereszy, antrenorul de atunci al echipei din Copou, si unul dintre arbitrii partidei Poli Iasi-Unirea Negresti, disputata a doua zi si incheiata cu 4-0 pentru gazde. Meciul a contat pentru etapa a patra a Diviziei C.

Politia a stabilit ca proxenetii Robert si Alina Cotaia, impreuna cu alte patru persoane, au racolat, in perioada aprilie-octombrie 2001, 12 tinere pe care le-au pus sa practice prostitutia. "Reteaua Cotaia" a vindut alte 11 fete in Iugoslavia. Afacerea a iesit la iveala in octombrie, cind doua dintre fete au reusit sa evadeze si au dezvaluit totul politistilor. Sotii Cotaia au fost condamnati la cite opt ani de inchisoare. La Tribunalul Iasi se judeca acum recursul. Pancu si ceilalti clienti dati in vileag de fata n-au fost cercetati de politie, desi cu totii au intretinut relatii sexuale cu o minora, lucru interzis de lege.

Nelipsit de la petreceri

Escapada lui Pancu de-acum patru ani nu e de natura sa surprinda. Se stie ca fotbalistul de la Besiktas este un neintrecut petrecaret si nu lipseste niciodata de la "incursiunile" tricolorilor. "Pancone" face parte din nucleul dur de cheflii al nationalei, alaturi de Mutu si Lobont. Despre cei trei s-a spus ca, in saptamina de dinaintea meciului pierdut asta-toamna de Romania la Praga, cu scorul de 0-1 in fata Cehiei, partida contind pentru preliminariile Mondialelor, s-ar fi distrat la un restaurant pina dupa miezul noptii. Ulterior, in sinul delegatiei tricolore s-a zvonit ca Mutu, Pancu si Lobont ar fi chefuit in camerele din cantonament pina in zorii zilei de simbata, 9 octombrie, peste doar citeva ore cei trei fiind titulari in meciul Cehia-Romania.

Un alt episod s-ar fi petrecut la scurt timp dupa aceea, ziarele relatind ca Mutu, Pancu, Iencsi si Alin Stoica au reluat cheful imediat dupa ce delegatia Romaniei a revenit de la Praga. In noaptea de 9 spre 10 octombrie, jucatorii mentionati s-ar fi "tratat" cu trei sticle de whisky in clubul The Office.

Fiecare dintre aceste dezvaluiri a fost urmata de dezmintiri vehemente din partea protagonistilor. De data aceasta, numele lui Pancu n-a mai fost pomenit doar de martori oculari care s-au temut sa-si decline identitatea, ci figureaza in acte oficiale, existente la politie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.