Sport 1 Iulie 2008 13:29
Mijlocasul echipei nationale a Spaniei, Xavi Hernandes, a fost desemnat de Comisia tehnica a UEFA drept cel mai bun jucator de la Campionatul European, informeaza site-ul oficial al competitiei, potrivit NewsIn.

Fotbalistul de 28 de ani, legitimat la FC Barcelona, a evoluat in cinci jocuri (375 minute) pentru reprezentativa Spaniei la EURO 2008 si a marcat un gol.

Acesta a debutat la nationala pe 15 noiembrie 2000, intr-un meci cu Olanda, iar de atunci a bifat 63 de selectii si opt goluri inscrise. Xavi a facut parte din lotul pentru EURO 2004, insa nu a evoluat niciun minut.

In alta ordine de idei, UEFA a anuntat luni cel mai bun lot de 23 de jucatori prezenti la Campionatul European, noua dintre acestia fiind spanioli:

Portari:
Gianluigi Buffon (Italia), Iker Casillas (Spania), Edwin van der Sar (Olanda);

Fundasi:
Jose Bosingwa (Portugalia), Philipp Lahm (Germania), Carlos Marchena (Spania), Pepe (Portugalia), Carles Puyol (Spania), Yuri Jirkov (Rusia);

Mijlocasi:
Hamit Altintop (Turcia), Luka Modric (Croatia), Marcos Senna (Spania), Xavi (Spania), Konstantin Zyryano (Rusia), Michael Ballack (Germania), Cesc Fabregas (Spania), Andres Iniesta (Spania), Lukas Podolski (Germania), Wesley Sneijder (Olanda);

Atacanti:
Andrei Arsavin (Rusia), Roman Pavlyucenko (Rusia), Fernando Torres (Spania), David Villa (Spania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.