Sport 30 Iunie 2008 04:14
Atacantul Nicolae Dica de la Steaua, care a semnat un contract pe patru sezoane cu Catania Calcio, a declarat ca era momentul pentru o schimbare in cariera sa si spera ca acesta sa fie un pas spre o echipa mai mare decat cea pregatita de Walter Zenga

"Italia are un campionat puternic, e o provocare pentru mine. Primul obiectiv este salvarea de la retrogradare, iar daca se va putea mai mult de atat, cu atat mai bine. Sper sa joc cat mai bine si, dupa un an, sa ajung la o echipa si mai mare. Glumeam cu Walter Zenga, mi-a zis ca nu e nici o problema, Catania are aceleasi culori ca si Steaua, rosu si albastru, asa ca sunt invatat. Le multumesc lui Gigi si lui Giovanni Becali ca m-au inteles. Am insistat sa plec, iar domnul Becali m-a rasplatit pentru ce am facut la Steaua", a spus Dica.

Noul jucator al echipei Catania a precizat ca orice fotbalist isi doreste sa joace in Liga Campionilor cat mai mult, dar ca avea nevoie de o noua provocare. "In ultimul meci la Steaua, cand am vazut acel banner al suporterilor, am fost foarte dezamagit. N-aveau cum sa-l faca la nervi, era gandit, m-a dezamagit foarte tare. Am luat aceasta decizie, am inteles ca nu mai sunt dorit. Imi doresc sa nu ajunga sa ma regrete, ii doresc Stelei sa castige campionate si sa joace mereu in Liga Campionilor, este o echipa valoroasa. A fost o onoare pentru mine sa joc aici. Am amintiri foarte placute de la Steaua, am dat goluri in campionat, in Liga Campionilor si Cupa UEFA. Regret putin ca plec dupa ce am muncit atatia ani aici, dar a venit timpul sa schimb ceva", a comentat Dica.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, spune ca transferul lui Dica s-a finalizat pentru doua milioane de euro si nu crede ca internationalul roman le va lipsi ros-albastrilor, el urmand sa fie inlocuit in echipa de Claudiu Ionescu. "Catania nu a putut sa dea decat banii astia. Nu cred ca ii va lipsi Dica Stelei. Daca ii lipsea, nu-l dadeam. Cred ca il va inlocui Claudiu Ionescu", a spus Becali dupa o intalnire cu administratorul delegat al Cataniei, Pietro Lo Monaco, la care au mai participat presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, Nicolae Dica si fostul impresar Ioan Becali.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.