Sport 28 Iunie 2008 00:48
Federatia Romana de Fotbal va primi 8,5 milioane de euro, 7,5 pentru calificare si cate 500.000 pentru cele doua meciuri terminate la egalitate, cu Italia si Spania
Euro 2008, o afacere din care doar organizatoarii au incasat 1,3 miliarde de euro, se incheie maine cu partida Spania – Germania. Dincolo de orgoliu si onoare sportiva, la mijloc sunt bani, foarte multi bani. Daca initial primele promise jucatorilor din ambele tabere nu depaseau 400.000 de euro, intre timp sumele au crescut considerabil, la acest lucru contribuind si diversi oameni de afaceri si firme cunoscute din Spania si Germania. Practic, fiecare jucator al castigatoarei va incasa peste un milion de euro, destul de aproape aflandu-se insa si invinsii. Doar de la UEFA, Federatia spaniola va incasa 22,5 milioane de euro, daca va castiga trofeul, la acest lucru contribuind si faptul ca nu a pierdut nici un meci, are un singur egal, cu Italia in sferturi. Pe langa banii acumulati pana la ultimul act, castigatoarea primeste 7,5 milioane de euro, iar cealalta finalista 4,5. In schimb, pentru ca a pierdut in fata Croatiei, Germania poate ajunge la un maximum de 22 de milioane.

Cele 16 echipe participante la turneul final, care au primit in total 184 de milioane de euro de la forul continental, vor fi celebrate în timpul unei scurte ceremonii de închidere la Euro 2008, care va preceda întâlnirea Germania-Spania. În timpul spectacolului, care va începe la ora 21.29, cele 16 echipe vor fi reprezentate de papusi înalte de 2,5 m, escortate de suporteri. Imnul oficial al turneului („Can you hear me ?“), interpretat de spaniolul Enrique Iglesias, va închide ceremonia, regizata de francezul Martin Arnaud. Regele Spaniei, Juan Carlos, si premierul Jose Luis Zapatero vor lua loc in tribuna oficiala la finala alaturi de cancelarul german Angela Merkel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.