Sport 25 Iunie 2008 04:03
Liga Campionilor aduce romanilor profituri mai mari decat Campionatul European, ros-albastrii fiind beneficiarii ambelor competitii

In conditii similare de performanta, Liga Campionilor bate Campionatul European la incasari. Cumulat, jucatorii Stelei au devenit cei mai castigati din campionatul intern, ca beneficiari ai ambelor competitii. Cei cinci ros-albastri prezenti in lotul lui Victor Piturca, Goian, Ghionea, Radoi, Nicolita si Dica, au incasat prime de maximum 110.000 de euro din partea Federatiei Romane de Fotbal de pe urma calificarii la Campionatul European, care s-au adaugat la cei 150.000 de euro incasati pentru participarea in Liga Campionilor.
La nivel de echipa, comparand Steaua cu nationala Romaniei, forul condus de Mircea Sandu a castigat mai putini bani decat echipa lui Gigi Becali, ca participante la doua competitii majore.

Ros-albastrii n-au reusit sa castige decat un punct in ultima editie a Ligii Campionilor, contra Slaviei Praga, insa au primit de la UEFA nu mai putin de 7.840.000 de euro. Doar patru echipe au incasat mai putin de la forul continental, printre care si cehii, cu toate ca au terminat grupa in fata Stelei. Atuul trupei lui Marius Lacatus a fost valoarea comerciala mai mare a pietei tv din Romania.

La cele aproape opt milioane de euro, Gigi Becali a mai adaugat 1,5 milioane de euro, bani incasati din vanzarea biletelor, ajungand la un total de 9,3 milioane de euro, incasari de pe urma participarii in Liga Campionilor. Ros-albastrii au primit trei milioane de euro pentru participare, cate 400.000 de euro pentru fiecare meci jucat, 2,4 milioane de euro in total, si 300.000 de euro pentru remiza cu Slavia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.