Sport 24 Iunie 2008 11:36
De la malurile Lacului Geneva si pana la inaltimile Alpilor Austrieci, Campionatul European de Fotbal se desfasoara, pentru a doua oara, pe teritoriul a doua tari. Competitia pentru titlul european are loc in opt orase, pe tot atatea terenuri special renovate pentru aceasta ocazie.

Basel - St. Jakob-Park Basel - St. Jakob-Park

Meciul de deschidere a Campionatului European de fotbal, doua sferturi de finala si o semifinala, toate se vor desfasura pe stadionul St. Jakob-Park din Basel, al carui design a fost realizat de catre celebra firma internationala de arhitectura Herzog & de Meuron. Inlocuind vechiul stadion St. Jakobstadion, care a gazduit numeroase meciuri ale Campionatului Mondial din 1954, cel mai mare stadion al Elvetiei si-a deschis portile in 2001, gazduind, de asemenea, un mall, restaurante si un centru pentru fitness. "Joggeli", asa cum il numesc locuitorii orasului Basel, nu este destinat doar sportului, gazduind concerte ale gigantilor muzicii, precum Rolling Stones si Pink Floyd.

Berna - Stade de Suisse Wankdorf

Inaugurat in anul 2005, Stade de Suisse Wankdorf a inlocuit vechea arena Wankdorf, cea care a gazduit in 1954 finala Campionatului Mondial, in care Germania a iesit invingatoare. Astazi, stadionul este al doilea ca marime in Elvetia, cu o capacitate de 32.000 de locuri, gazduind de asemenea restaurante, birouri, apartmente si chiar o scoala. Avand o valoare de aproximativ 230.000 de euro, Stade de Suisse Wankdorf este lider in topul celor mai scumpe constructii din Elvetia.
Geneva - Stade de Geneve

Stade de Genève este singurul stadion din partea vorbitoare de limba franceza ce va gazdui meciuri ale Campionatului European din 2008. Stadionul a fost inaugurat in 2003 printr-un meci de fotbal dintre reprezentativele Italiei si Elvetiei. Pentru a indeplini standardele impuse de Euro 2008, stadionul a fost renovat anul trecut, avand acum o capacitate de 30.084 de locuri. Pe langa faptul ca reprezinta “casa” echipei de fotbal FC Servette, stadionul dispune de numeroase facilitati precum mall-uri, hoteluri, centre pentru fitness si Sali pentru bowling.
Innsbruck - Stadionul Tivoli

Aflat in inima Alpilor Austrieci, stadionul Tivoli va gazdui trei meciuri pe parcursul Euro 2008. Inaugurat in anul 2000 si renovat in 2004, arena ofera momentan o capacitate de 30.000 de locuri, si face parte dintr-un imens complex sportiv ce include de asemenea o piscina in aer liber si numeroase patinoare.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.