Sport 19 Iunie 2008 02:09
Romania a avut sanse reale sa se califice in sferturile de finala ale Euro 2008, dar pentru ca acest lucru sa se intample trebuia sa bata echipa de rezerve a Olandei. Usor de zis, dar foarte greu de facut pentru ca elevii lui Piturca au jucat timorati, apatici si fara nici un orizont, lucru remarcat de toata lumea, incepand cu tehnicienii de la noi si terminand cu presa straina
"Trebuie sa analizam foarte bine si sa fim realisti pentru ca echipa nationala a facut mai mult decat ne-am asteptat la inceput. Meciul cu Olanda are un istoric mai aparte. Am ajuns sa avem sansa sa trecem de grupe, dar n-am avut curaj. Putin mai mult curaj ne trebuia. Piturca a avut o strategie buna in prima parte. A mers pe un 0-0, dar trebuia sa riste mai devreme. A riscat in ultimele zece minute, dar a fost prea tarziu. A dus mai multi jucatori in atac prin schimbarile facute, dar daca risca mai repede aveam alta sansa", a spus Andone despre jocul Nationalei, idee regasita si in analiza facuta echipei noastre de catre presa germana.

„Romanii apatici, lenti si complet neinspirati au meritat eliminarea de la Euro“
Astfel, editia online a revistei “Der Spiegel” a titrat "Olanda B prea puternica pentru Romania", mentionand ca "infrangerea romanilor a fost meritata", acestia dovedindu-se "lipsiti de idei, complet neinspirati si bizuindu-se prea mult pe un singur jucator, Adrian Mutu".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.