- Domnule Dinescu, sinteti la petrecere?
- Nu. Ma pregatesc de emisiune. La ce petrecere?

- La Gheorghe Netoiu.
- (Ride) Nuuuu, domnule. Stai bre', acu' crezi ca stau toata ziua cu el?

- Ce s-a intimplat la Craiova?
- Ma crezi ca nici nu-mi dau seama. Seara, treburile erau bune si apoi am aflat ca totul a cazut. La toata povestea asta se potriveste un banc pe care ti-l spun acu'. Fii atent: Un oltean se duce la tirg cu o vaca slaba si jigarita, dar pe care nu i-o cumpara nimeni. Il intreaba unu'. Zice: Ce faci, ma, cu vaca asta? Vreau s-o vind! Stai asa ca te ajut eu. Si s-apuca sa strige: Baa, care cumperi vaca asta, ca fata de cinci ori pe an si da lapte de n-ai vazut. Gaseste cumparator si proprietarul nu mai vrea s-o dea. De ce? "Daca face atitia vitei si da atita lapte, de ce s-o mai dau?" Asa si cu Craiova!

A dat 700 de mii de dolari si acu' vrea 3 milioane

- Cit voia Dinel pe club?
- Eeee. A dat pe echipa 700 de mii de dolari si acu' vrea 3 milioane. Nici nu ma bag. Eu am vrut doar sa fiu un om de legatura.

- Daca Netoiu e protejatu' dumneavoastra, si dumneavoastra unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Basescu, domnul Netoiu e pe cai mari. Ce ziceti de scenariul asta?
- Stai bre'! De ce o iei asa? Eu cu Traian n-am mai vorbit de o luna. Eu sint un om independent. Eu nu apar nici fecioria lu' Basescu si nu raspund nici de gesturile sau de cum se comporta Netoiu.

- Sinteti prieten de 30 de ani cu Netoiu?
- Da. Se poate spune. Ma fila peste tot pe unde umblam.

- V-a povestit vreodata despre prietenia lui cu Nadia Comaneci?
- Da. Mi-a zis. Stie toata lumea. Se cunosc bine de multa vreme. N-are rost sa intram in amanunte.

"Du-te acu' si spinzura-te la Universitate"

- Pai, ziceti ca va dadea in git si dumneavoastra sinteti tovarasul lui?
- Ce ai, bre, cu securistii. Era d-asta de duzina. Pentru mine e un personaj. (Ride) Ai avut probleme cu astia pe vremuri? Auzi, hai sa-ti spun ceva. Du-te acu' in Piata Universitatii si spinzura-te. Acu'! Breee, pai, traim printre ei. Merce, ai auzit de el. Seful politiei politice. E in Parlamentul Romaniei. Geoana, fiu de mare comunist, Nastase la fel, si-ti dau la exemple de asta faci. Te duci in piata si iti pui sfoara de git daca nu mai rezisti.

- Afaceri cu Netoiu aveti?
- Nu. Hai sa ti-o zic si p-asta! Mi-am pus gaj o casa din Calafat pentru 200 de mii de euro sa am 20 la suta din actiunile de la Gindul. CTP-ul a pus 300 de mii. De unde sa am eu super-bani?

- Asa ma gindeam si eu, ca va bagati doar cu niste poezii la Craiova.
- (Ride) Frate, ce aveti voi cu Netoiu? Auzi, eu pot sa scriu o carte cu el. Baa, tu stii cum e sa stai cu un om d-asta la masa. Sa-ti povesteasca el cum era, ce facea, vrajeala. E personaj. (Ride in hohote) Auzi, Netoiu e unul dintre securistii aia care nu rigiie la masa. Aaa, ce zici de asta? Ti-ai facut, asa, o idee?

- Gata, m-apuc de scris.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.