Dorinta celor care conduc comisiile federale, de a da un neinspirat exemplu, nu a facut decat sa arate cat de lipsit de farmec este "sportul rege" in absenta spectatorilor. Este greu de crezut ca aceasta decizie va civiliza, brusc, galeriile, totul parand a fi doar o razbunare. Fotbalul fara spectatori este precum o nunta fara lautari, tacerea fiind mult mai apasatoare decat freamatul tribunelor. Excesul de zel al agentilor de paza a dus la momente hilare, selectionerul Victor Piturca fiind la un pas sa ramana in afara stadionului. Inainte de inceperea meciului, angajatii clubului Steaua, aflati pe stadion, au afisat un banner pe care era scris mesajul "Angajatii clubului Steaua ureaza La Multi Ani celui mai tare patron", cu ocazia sarbatorii de Sfantul Gheorghe.

Patronul Stelei a reusit sa mai anime atmosfera, avand pe toata durata meciului un dialog cu Sorin Cartu, ale carui indicatii tactice rasunau, straniu, in Ghencea. Dupa inlocuirea lui Andrei Prepelita, la scorul de 1-0, Gigi Becali i-a strigat tehnicianului pitestenilor: "Te-ai prins, Sorine! Ala o sa fie al meu, va juca in Liga Campionilor. Cum sa traga el contra Stelei?". Dupa cateva minute, la 2-0, patronul stelist i s-a adresat din nou antrenorului pitestean: "Sorine, fara spectatori, chiar ca la antrenament am jucat. Ne-am antrenat pentru meciul cu Farul". Concentrat la joc, Cartu nu a avut nici o reactie, multumindu-se, doar, sa zambeasca, trist.

Dupa meci, patronul stelist s-a dus la vestiare, s-a apropiat de autocarul echipei pitestene, a batut de cateva ori in usa si in geam pentru ca soferul sa-i deschida si s-a urcat in autocar pentru a da mana cu Sorin Cartu. "Sorin e prietenul meu si am glumit cu el. Prepelita a fost blat cu mine, el vrea sa joace in Liga Campionilor", a declarat Becali, spre amuzamentul tehnicianului pitestean. Cu siguranta a fost o seara in care toata lumea a ras amar, si invinsi, si invingatori.

500 de fani au stat la portile stadionului

FC Steaua a instalat un ecran in interiorul Complexului Sportiv, aproape de portile de acces, in jur de 500 de fani urmarind partida dintr-un perimetru special. Suporterii stelisti au afisat un banner cu mesajul "Retrageti trupele din Irak si jandarmii de pe Steaua". Nu au lipsit, nici de aceasta data, incidentele. Au fost aruncate cateva torte inspre jandarmi, acestia din urma intervenind in forta.

MOMENTUL PSIHOLOGIC: Gafa lui Preda, care a dus la inscrierea golului doi.

Zenga: "Este cel mai urat lucru sa joci fara spectatori. Din respect pentru fanii nostri nu vreau sa vorbesc prea mult, pentru ca este o nedreptate. Am creat o atmosfera tare si au vrut sa ne rupa in doua."

D. Munteanu: "Nu am mai jucat niciodata fara public! Sanctiunile au inceput cu Steaua si sper sa se ia astfel de masuri si cu alte echipe."

Gigi Becali: "Daca se va dovedi eficienta hotararea de a se disputa meciul cu portile inchise, ii felicit pe cei care au luat-o, chiar si pe Ursu, pentru ca este posibil sa se linisteasca galeriile."


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.