Sport 10 Iunie 2008 01:32
Pentru prima oara la un turneu final, galeria romanilor a depasit sonor si numeric fanii echipei adverse Marseilleza a fost aplaudata de intreaga galerie romana, iar Imnul Romaniei a fost intonat pe cateva mii de voci, lucru unic pe stadioanele de fotbal din afara tarii noastre
La Zürich, meciul de pe Letzigrund, arena care a gazduit debutul Nationalei noastre la Euro 2008, a bifat o premiera: a fost partida la care ne-am simtit ca acasa. In Bahnhofplatz inca era liniste. Cateva statii mai incolo, la Hardplatz, statiile s-au colorat in galben, cromatica de baza a tricourilor noastre. „Les Bleus” erau deja in inferioritate. Aproape de stadion, cand tramvaiele cu numarul 2 brazdau arterele plictisite, a inceput sa se auda tot mai des stramosescul „Luptam, luptam si ne calificam!”.

Peste 10.000 de fani ai tricolorilor au adus o exuberanta fara precedent pe strazile din Zurich. Oameni de toate varstele, femei si barbati, au „inghitit” palcurile de „albastri” francezi. Pentru o zi, neutralitatea proverbiala a elvetienilor s-a transformat intr-un predominant sentiment pro Romania. La terase, in gari, in magazine romanii au dat culoare unui turneu final mai degraba fad pana la ora primului meci. O fanfara din Iasi, „tocmita” de Federatie dupa cum spuneau chiar ei, a incalzit atmosfera cu „Desteapta-te, romane!” pe malul lacului Constance.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.