Sport 10 Iunie 2008 01:26
Ajunsa cu salvarea la spital in stare de inconstienta, medaliata cu argint la Mondialele indoor, Corina Dumbravean, sustine ca a fost tratata de cadrele medicale cu substante interzise

Vicecampioana europeana indoor din 2005, Corina Dumbravean, risca sa stea doi ani pe tusa pentru dopaj, ea fiind depistata pozitiv la un test inopinat efectuat in noiembrie 2007. Atleta se afla in prezent in cantonament la Poiana Brasov, asteptand ca federatia romana de specialitate sa o informeze in momentul in care afla rezultatul testului B. „Nu prea mai am sperante. Psihic sunt terminata de atata asteptare. Vreau sa mi se spuna mai repede: ori e alba, ori e neagra, sa stiu si eu ce fac mai departe“, spune specialista in proba de 1.500 de metri.

Desi se pare ca pe adresa FRA a sosit deja analiza testului B - pozitiv -, oficialii din Strada Primo Nebiolo prefera sa o tina deocamdata sub cheie.

Intr-un dosar trimis la IAAF, forul condus de Sorin Matei incearca sa o absolve de vina pe sportiva, sustinand ca acesteia i-au fost administrate substante dopante fara voia ei. „Fusesem sa donez sange pentru domnul Gelu Stefanescu, fostul presedinte al CS Olimpic Sport Craiova. Aveam aceeasi grupa de sange cu dansul.

A doua zi spre seara insa mi s-a facut rau. Eu sunt mai slabuta de fel si probabil faptul ca am donat sange m-a afectat. Am reusit sa anunt o vecina, care a chemat salvarea. Cand a venit ambulanta am tras un trening pe mine si am plecat la spitalul din Craiova. De ametita ce eram nici telefoanele nu le-am luat, asa ca nu am anuntat pe nimeni din anturaj. Am fost inconstienta de seara pana a doua zi dimineata, cand m-am trezit cu o perfuzie in mana“, povesteste Corina Dumbravean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.